Barnehagenett kjøper Skogro

Barnehagen i Sarpsborg med 34 ansatte og drøyt 120 barn får ny eier.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagenett har kjøpt alle aksjene i Skogro Barnehage AS og overtar driften umiddelbart.

– Vi har hatt en prosess i høst som er litt i lys av den situasjonen Skogro har kommet i. For vår del er dette ubetinget positivt, sier daglig leder Eirik Husby i Barnehagenett til Sarpsborg Arbeiderblad (SA) (krever innlogging).

Skogro har, som lokalavisen har skrevet flere artikler om, et krav på seg om å betale tilbake 15,4 millioner kroner i det Sarpsborg kommune og Statsforvalteren mener er urettmessig utbetalt tilskudd. Tidligere eier Tonny Laage bestrider kravet og saken ender i retten, trolig i vår.

Laage gir overfor lokalavisen uttrykk for at han synes det er trist å måtte selge, men at tilsynssaken har vært en stor belastning.

– Vi er i utgangspunktet ikke en part i den saken, men juridisk sett er det barnehagen som har dette kravet på seg. Tonny Laage opptrer imidlertid svært ryddig og har et eget ønske om å følge saken ut. Han har skutt inn kapital i selskapet tilsvarende kravet fra Statsforvalteren, sier Husby til SA.

PBL-styreleder Eirik Husby er daglig leder av Barnehagenett, og eier halvparten av selskapet.
PBL-styreleder Eirik Husby er daglig leder av Barnehagenett, og eier halvparten av selskapet.

Dersom kravet blir stående, vil kapitalen bli brukt til tilbakebetaling. Dersom det frafalles eller reduseres, føres det tilbake til Laage som en del av salgssummen, opplyser han videre.

Skogro barnehage har 34 ansatte og drøyt 120 barn. Med oppkjøpet passerer Barnehagenett 400 ansatte i 19 barnehager totalt.

– Barnehagen blir nå meldt inn i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og det innføres tariffavtale, så vi mener dette styrker arbeidsforholdet for de ansatte, sier Husby, som også har vervet som styreleder i PBL, til SA.

Powered by Labrador CMS