Venstres Abid Q. Raja.
Venstres Abid Q. Raja.

Venstre imot barnehagekartlegging

Regjeringen får trolig ikke flertall i Stortinget for forslaget til ny barnehagelov.

Publisert Sist oppdatert

Venstres Abid Raja sier partiet neppe kommer til å støtte forslaget. Kritikerne har ment forslaget til ny barnehagelov åpner for mer og unødvendig kartlegging av små barn.

Det skriver NRK.

Raja har ledet utvalgsarbeidet som har jobbet med Venstres familie – og oppvekstpolitikk. Det ender trolig med at Venstres landsmøte vedtar å være tilbakeholdne med kartlegging i barnehagen – og at de vil styrke barnas personvern.

Dermed har de to argumenter for å avvise kunnskapsministerens forslag til endret barnehagelov, mener Raja.

Kritikerne i høringsrunden har pekt på at de foreslåtte lovendringene fra Kunnskapsdepartementet (KD) åpner for mer kartlegging av barnehagebarn, at den gir plikt til å dokumentere enkeltbarns utfordringer – og at det er negativt for barns personvern.

Tidligere har blant annet KrF, Datatilsynet, Utdanningsforbundet og Foreldreutvalget for barnehager sagt de er kritiske til forslaget, som ble lagt frem i fjor vinter.

I mars 2015 kom det melding fra KD om at de trengte mer tid for å vurdere det omfattende antallet høringssvar som hadde kommet inn, og utsatte dermed å oversende forslaget til Stortinget.

Men kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener Raja og kritikerne misforstår hva han har foreslått.

Nå kan likevel det se ut som forslaget blir avvist av Stortinget.

Powered by Labrador CMS