Stavanger.
Stavanger.

Kommunen mener barnehagen ikke driver etter loven – har varslet stenging

En barnehage i Stavanger har fått forhåndsvarsel om varig stenging. Kommunen mener det pedagogiske tilbudet ikke er godt nok. Styreren mener beskrivelsene i tilsynsrapporten ikke er representative for virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Stavanger Aftenblad skriver onsdag at kommunen etter tilsyn konkluderer med at barnehagen «ikke er en pedagogisk virksomhet som drives i tråd med lov og forskrift».

Den private barnehagen har vært i drift i nesten 30 år. Den har mindre enn 20 plasser. Stavanger kommune mener barnehagen ikke i tilstrekkelig grad har klar å tilpasse seg nye krav til barnehager.

Gjorde observasjoner

I forbindelse med tilsyn har Stavanger kommune gjort flere observasjoner som den mener gir grunn til bekymring:

  • Et av de minste barna gråt mye. De voksne sa noen ganger «ja, jeg er her» uten å gjøre noe mer. Barnehagesjefen i Stavanger kommune mener de voksne ikke klarte å trøste på en måte som anerkjente barnet.
  • Tilsynet syntes de voksne snakket lite med barna under måltidene. De mener barna virket trette, stille og resignerte. Barna fikk ikke tallerkener, kniver og glass, og det var ingen rutiner for håndvask.
  • Barna fikk ikke velge selv hvilken aktivitet de skulle drive med, mener kommunen. «De voksne bestemte når barn skulle gå fra bordet etter måltidet og hvilken aktivitet som skulle skje».
  • Barnehagen hadde lite leker, og tilsynet så ikke leker som oppfordret til konstruksjonslek, byggelek, rollelek, fysisk aktivitet, utkledning eller lignende.

Kommunen mener barnehagen ikke har sannsynliggjort at avvik vil bli lukket innen rimelig tid. Derfor har kommunen varslet varig stenging.

Barnehagen orienterte foreldrene om situasjonen tidlig denne uka.

– Ikke representativt

Barnehagestyreren har fått frist til 14. november med å svare kommunen. Barnehagen er åpen fram til endelig vedtak.

Overfor Stavanger Aftenblad sier styreren at personalet var tydelig preget av at tilsynsbesøket kom brått på.

–  Den anspente stemningen smittet nok både for barn og voksne. Det som kommer fram i rapporten er ikke representativt for slik vi har det til vanlig, sier styreren til Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS