Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Endrer loven i Danmark: Skal bort fra skolske aktiviteter og testing

Med en endring i dansk barnehagelov, skal fokus i danske barnehager flyttes bort fra læring og skoleforberedelse til lek og dannelse.

Publisert Sist oppdatert

Det danske Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl), som har vært delaktige i lovendringen, gleder seg over de kommende endringene.

– Vi mener det er viktig å ta et skritt bort fra både testing og skolifisering av barnehagene, sier Elisa Bergmann, leder i Bupl til den danske avisen Berlingske.

– Det er veldig positivt at det som er viktig for barnet – som leken – blir fokuset sammen med danning. Det handler ikke kun om hva barn skal bli eller at de skal være skoleklare. Det handler om å gi barn et godt liv.

Forslaget til endring av barnehageloven er nylig sendt på høring, i følge Jyllands-Posten (JP). Det er formålsparagrafen som skal endres. Den forteller hvordan landets barnehager skal driftes.

Miljøet i barnehagene skal – ifølge JP – ikke lengre fremme «utvikling og læring», men i stedet være et sted hvor leken er utgangspunktet og hvor barnehagen driftes i et barneperspektiv.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS