Barnehagelærerutdanningen ved UiT i Tromsø fyller 50 år i 2022.

Har utdannet barnehagelærere i 50 år: – Viktig for landsdelen

Barnehagelærerutdanningen ved UiT i Tromsø fyller 50 år. Fredag ble jubileet markert med miniforelesningsmaraton og aktiviteter for barna.

Publisert Sist oppdatert

Siden 1972 er om lag 4500 barnehagelærere uteksaminert fra UiT Norges arktiske universitet.

I dag tilbyr universitetet utdanningen på seks ulike steder i Nord-Norge; i Tromsø, Alta, Harstad, Narvik, Kirkenes og på Finnsnes.

Ifølge universitetslektor Betty Steinsvik er barnehagelærerutdanningen svært viktig for landsdelen.

– Det mangler fremdeles barnehagelærere. På den måten bidrar UiT med viktig og relevant kompetanse til alle kommuner i Nord-Norge, sier Steinsvik i en pressemelding.

Hun trekker også fram regjeringens forslag om gratis barnehage for familier som bor i Nord-Troms og Finnmark fra august neste år.

– Forslaget understreker hvor stor betydning barnehagene har for bosetting i kommunene, særlig i Nord-Troms og Finnmark, sier hun.

Barna fikk prøve seg på å programmere roboter til å gjøre forskjellige ting.

Roboter og eksperimenter

Under feiringen fredag var det barnehagebarna som sto i sentrum.

Et barnekor fra Kråkeslottet barnehage fikk æren av å åpne ballet.

Senere på dagen fikk barn fra tre barnehager prøve å programmere roboter til å gjøre ulike ting, som for eksempel å tegne og følge piler på et brett.

Det var også lagt opp til diverse fysikkeksperimenter og leker.

Miniforelesningsmaraton

På programmet denne festdagen sto i tillegg et miniforelesningsmaratonen som besto av en rekke korte forelesninger. Blant titlene var «Vet du ka en snøkrystall smake?» og «Hjelp jeg skal i praksis!».

Universitetslektor Betty Steinsvik kunne by på noen historiske skråblikk på utdanningen, mens professor Elin Eriksen Ødegaard snakket om hvordan barnehagelærerutdanningen kan se ut i 2072.

Powered by Labrador CMS