Nå kan du søke om støtte for å bli barnehagelærer

Barnehageansatte som ønsker å ta arbeidsplassbasert barnehagelæreutdanning eller tilleggsutdanning i pedagogikk kan nå søke om stipend gjennom Utdanningsdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen vil bruke 40 millioner kroner på å gjøre flere barnehageansatte til barnehagelærere og redusere antallet pedagogiske ledere med dispensasjon fra utdanningskravet.

Det skriver Utdanningsforbundet på sine nettsider.

Stipendet er på 50 000 kroner for studieåret 2015/2016. Søknadsfristen er 1. september 2015 og det er barnehageeier som søker på vegne av de ansatte.

Det vil bli utdelt om lag 650 stipend til studenter/deltakere på arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning, mens 150 stipend vil gå til personer som tar tilleggsutdanning i barnehagepedagogikk.

Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, ønsker stipendordningen velkommen og håper at tiltaket følges opp med et lovkrav om at minimum 50 prosent av de ansatte i barnehagen skal ha barnehagelærerutdanning.

– Det er nå stadig bedre muligheter for å møte et slikt krav om minst 50 prosent barnehagelærere. Ifølge en nylig utgitt NOVA-rapport er det grunn til å tro at det om få år ikke lenger mangler barnehagelærere. Det er på tide å endre dagens lovkrav, sier Lied til Utdanningsforbundet.no.

Les mer om stipendet og søknadsprosessen på Utdanningsdirektoratets nettsider.

Powered by Labrador CMS