3 330 søkere har barnehagelærer som sitt førstevalg i år
3 330 søkere har barnehagelærer som sitt førstevalg i år

Flere vil bli barnehagelærer

Søkertallene til høyere utdanning er inne, og i år er det en liten økning i antall søkere til barnehagelærerutdanningen.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Samordna opptak viser at til sammen 3 330 søkere har barnehagelærer som sitt førstevalg i år. Det er en økning på rundt 3,6 prosent fra i fjor. Barnehagelærerutdanningen har rundt 2 450 studieplasser.

– De siste årene har antall søkere til barnehagelærerne variert. Det er derfor positivt å se at søkningen til barnehagelærerutdanningen nå har gått opp. Kvalitet i barnehagen handler først og fremst om kompetansen til de som jobber der, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Oppgang i søkertall hos DMMH

I 2015 var det nedgang i søkertallene til barnehagelærerutdanningen. Et av få studiesteder som likevel opplevde en økning i antall søkere i fjor, var Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH).

Også i år har DMMH en økning i antall søkere, på 3,8 prosent førstevalgssøkere sammenlignet med tallene fra 2015.

For Barnehagelærerutdanning heltid og deltid er tallene samlet uendret fra i fjor, mens det er større interesse for linjene DMMH tilbyr som utgjør økningen i søkertallet. Linjen Barnehagelærer med vekt på flerkulturell forståelse har doblet søkertallet siden i fjor.

Høsten 2016 starter DMMH opp en mastergrad i barnehageledelse. 120 har søkt på utdanningen, noe som tilsvarer om lag tre personer per studieplass.

Fremdeles flere kvinner

Antall mannlige søkere til DMMH ligger stabilt på rundt 20 prosent.

Tall fra Samordna opptak viser at menn utgjør 20,5 prosent av førstevalgssøkerne til barnehagelærerutdanningen på landsbasis, mens kvinner utgjør 79,5 prosent.

Flere søkere til UiA

Universitetet i Agder (UiA) opplever også en samlet vekst i antall søkere til barnehagelærerstudiene. Søkertallene til studier ved Campus Kristiansand har gått opp med 14 prosent, mens Campus Grimstad har noen færre søkere enn i fjor.

Powered by Labrador CMS