Turtips: Fortet naturbarnehage i Nittedal har laget film med turtips. På topp står isfiske.
Turtips: Fortet naturbarnehage i Nittedal har laget film med turtips. På topp står isfiske.

Se filmen med barnas turtips

Barna i Fortet Naturbarnehage har laget turtips til Barnehagedagen.

Publisert Sist oppdatert

I dag markeres Barnehagedagen — og i Friluftslivets år 2015 markeres den med slagordet «Vi vil ut!». Målet er å sette fokus på barnehagenes arbeid med natur og friluftsliv.

Fortet naturbarnehage i Nittedal har laget en informasjonsfilm om hva barnehagene kan finne på ute — og siden barnehagen nylig har vært på isfiske står nettopp det øverst på deres turtipsplakat.

 

Les også: Alt det vi gjør inne kan vi også gjøre ute. Men ikke motsatt.

Mye godt arbeid

Gjennom sitt prosjekt Friluftslivets år 2015 ønsker Klima- og miljødepartementet å gi friluftsliv økt oppmerksomhet. De håper på økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkningen og at flere blir bevisste på de positive effektene friluftsliv har på folkehelsa. Hovedmålgruppe for prosjektet er barn, ungdom og barnefamilier.

Utdanningsforbundet synes derfor det er en glimrende anledning å koble Barnehagedagen til dette teamet akkurat i år, og fremhever at det foregår mye godt pedagogisk arbeid på området natur og friluftsliv i norske barnehager.

Les også: Barnehagene kan bli flinkere til å ta de enkle turene
Les også: Vil ha barn og barnehager med på turkonkurranse

Synliggjøring

Formålet med Barnehagedagen er å synliggjøre noe av det barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen. I 2015 er det 10 år siden Barnehagedagen ble markert første gang.  Det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehagene (FUB) som står bak markeringen.

Vi vil gjerne vite hvordan din barnehage markerer Barnehagedagen? Send bilder og en kort tekst til oss på [email protected].

Powered by Labrador CMS