Terningen barnehage i Elverum har fått omfattende skader etter at det brant i natt.
Terningen barnehage i Elverum har fått omfattende skader etter at det brant i natt.

Barnehage må holde stengt etter brann - rammer 114 barn

Terningen barnehage i Elverum holder stengt i dag etter en brann i natt. Nå leter utdanningssjef Tord Arnesen etter løsninger for å trygge barna. – Det er det aller viktigste. 

Publisert

Det var NRK som meldte om brannen, som ble varslet like etter klokken fire i natt.

– Jeg var ved barnehagen klokka kvart på fem. Dette er forferdelig trist, og røykskadene inne i bygget er så omfattende at vi dessverre må stenge barnehagen, sier utdanningssjef Tord Arnesen i Elverum kommune.

Terningen er den største barnehagen i kommunen. Nå på morgenen skal han møte alle barnehagestyrerne til krisemøte for å finne ut hvordan situasjonen kan løses på best mulig vis for barna. 

– Det er 114 barn her, og vi har ikke stort nok bygg til så mange barn. I tillegg er det snakk om små barn som må føle trygghet, og da må vi finne en best mulig løsning. Det er det viktigste for oss nå. Vi må se på om vi kan flytte barna avdelingsvis og trygt og godt ut til andre barnehager, sier han. 

Ifølge Arnesen har brannen startet på to ulike steder i barnehagen, og var nærmest eksplosjonsartet. Han forteller at en av avdelingene har fått omfattende brannskader, men at hele barnehagen har store røykskader. 

– Derfor forbereder vi oss på at dette vil ta tid. I dag må foreldrene holde barna hjemme, og så vil vi ha et informasjonsmøte i løpet av helgen. Vi vil også holde kontakt med foreldrene via Mykid og holde dem løpende orientert. 

Powered by Labrador CMS