Ørland kultursenter, hvor kommunestyremøtet ble holdt, ligger på Brekstad, et steinkast unna hurtigbåtkaia.
Ørland kultursenter, hvor kommunestyremøtet ble holdt, ligger på Brekstad, et steinkast unna hurtigbåtkaia.

Vil gjøre det gratis å få barn nummer tre

Nå skal det utredes hva det vil koste Ørland kommune å samkjøre all foreldrebetaling for barnehage, SFO, idrett og kultur – slik at det blir gratis for familienes barn nummer tre.

Publisert Sist oppdatert

Det melder lokalavisa Fosna-Folket (krever innlogging).

Det var Hans Eide (Sp) som fikk med seg hele kommunestyret på ideen, etter å ha lansert den gjennom en interpellasjon. Bakgrunnen oppgis å være en nasjonal demografisk trend. Eide viser til at mange kvinner og menn egentlig ønsker seg flere enn to barn, men at de bekymrer seg for at familieforøkelse vil medføre trangere økonomi og dårligere tid.

Han mener kommunen har virkemidler som kan påvirke valget.

– I dag har vi typisk 30 prosent rabatt på barn nummer to, og 50 prosent på barn nummer tre. Men forslaget er å gjøre det gratis for alle familiens barn etter nummer to. Her har vi en uutnyttet mulighet til å markedsføre oss som en familievennlig kommune, som ønsker oss og legger til rette for større barnefamilier, skriver Eide i interpellasjonen – ifølge Fosna-Folket.

Fra talerstolen beskrev han tiltaket som kanskje det lille dyttet som skal til for de som pendler fra Trondheim med hurtigbåt, til å bosette seg i kommunen.

Følgende ble enstemmig vedtatt:

Kommunestyret ber kommunedirektøren utrede hva det vil koste for vår kommune å samkjøre all foreldrebetaling for barnehage, SFO, idrett og kultur, og slik gjøre det gratis med barn nummer tre (og fire).

Powered by Labrador CMS