– I budsjettmøtet i desember vil vi foreslå å stimulere til flere babyer i Bø, 50.000 per nyfødte og ett års gratis barnehageplass, sa ordfører Sture Pedersen (H) da han åpnet kommunestyret tirsdag.
– I budsjettmøtet i desember vil vi foreslå å stimulere til flere babyer i Bø, 50.000 per nyfødte og ett års gratis barnehageplass, sa ordfører Sture Pedersen (H) da han åpnet kommunestyret tirsdag.

Kommune tar grep: Vil betale for nyfødte og tilby gratis barnehageplasser

De har allerede redusert formuesskatten. Nå foreslår politikerne i Bø i Vesterålen å gi 50.000 kroner per nyfødte barn og gratis barnehageplass.

Publisert Sist oppdatert

Blir det fullt, er ordføreren innstilt på å etablere flere barnehageplasser. Alt for å stimulere til vekst i innbyggertallet, ifølge en sak fra NTB.

– I budsjettmøtet i desember vil vi foreslå å stimulere til flere babyer i Bø, 50.000 per nyfødte og ett års gratis barnehageplass, sa ordfører Sture Pedersen (H) da han åpnet kommunestyret tirsdag, ifølge Bladet Vesterålen (krever abonnement).

Dersom forslaget skulle bli vedtatt, vil man også få ytterligere 50.000 kroner for både barn nummer to og tre, i tillegg til henholdsvis tre og seks års gratis barnehageplass.

– Noen vil sikkert spørre om vi har barnehageplasser nok i kommunen. Til det vil jeg si at hvis dette kan bidra til tilflytting og økt barnetall, må løsningen være å etablere flere barnehageplasser, sa Bø-ordføreren.

Kommunen har fra før redusert den kommunale formuesskatten, noe som har ført til at flere rike investorer, blant annet Bjørn Dæhlie og Rikard Storvestre, har meldt flytting dit. Dette har høstet kraftig kritikk fra blant annet Arbeiderpartiet.

- Jeg understreker at stimuleringstilskuddet først kan bli vedtatt i desember, men siden vi fikk kritikk for at vedtaket om å kutte i formuesskatten ble gjort på benkeforslag i budsjettmøtet, velger vi å presentere tanken allerede nå. Også hvis noen vil forberede seg på tiltaket allerede nå, sa ordføreren.

Powered by Labrador CMS