Natalia Turmo driver skolen Petita Escola i Barcelona sammen med sin søster. De ble overrasket over hvor stor forskjell det er på utforming av barnehagene i Norge og Spania.
Natalia Turmo driver skolen Petita Escola i Barcelona sammen med sin søster. De ble overrasket over hvor stor forskjell det er på utforming av barnehagene i Norge og Spania.

Disse sakene ble mest lest i mai

Leserne har talt: Utenlandske barnehagelæreres aha-opplevelser under besøket i en norsk barnehage og livsmestring var populære temaer i mai. Her er de ti mest leste sakene i måneden som gikk.

Publisert Sist oppdatert

1. Sjokkerte over norske utebarn

Aha-opplevelsene sto i kø da spanske og engelske barnehagelærere fikk være fluer på veggen i en norsk barnehage en hel uke.

Les saken her.

2. På fem dager har 80.000 sett videoen om overgrep: Håper den når ut til alle barn

Det finnes masse informasjon om seksuelle overgrep mot barn. Men psykologistudentene Trine Skeistrand Kjoberg og Silje Segadal Fluge syntes for lite av det var rettet mot dem det gjelder. Se videoen deres her!

Les saken her.

3. – Struktur og normer skaper robuste barn

Hva er et godt liv for barn? – Det er å styrke barnets karakter ved å gi dem struktur og ansvar. De må lære og bære sin pose selv, sier den danske psykologen, Per Schultz Jørgensen.

Les saken her.

4. – Barn må lære å håndtere livet

Gjennom samtaler, aktivitet og relasjoner i hverdagssituasjoner kan barnehageansatte hjelpe barna for resten av livet.

Les saken her.

5. – Barnehagelærere må vite forskjellen på diagnose og oppdragelse

– Vi må lære oss å forstå barns signaler og vite når det er aktuelt å stille en diagnose og når det primært handler om oppdragelse og pedagogikk, sier hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen.

Les saken her.

6. Forhandlingene varte under to timer - her er oppgjøret

Forhandlingene om mellomoppgjøret i PBL-området startet tirsdag klokka 10.00. I god tid før klokka 12.00 var protokollene underskrevet.

Les saken her.

7. Fører samtaler med tegn: – Mindre frustrasjon hos både barn og voksne

I Solås barnehage kan barn helt ned i ettårsalder fortelle hva de vil ha på brødskiva og hvordan de har det. Ikke fordi de kan så mange ord, men fordi barnehagen bruker tegnspråk i alt de gjør.

Les saken her.

8. Jobber du i barnehage? Da kan alle andre misunne deg

– Jeg er ikke overrasket over tallene, sier pedagogisk leder Marianne Helgestad i Hanne's Lekestue. Mellomledere i barnehagesektoren opplever at de har større innflytelse og påvirkningskraft på jobben enn mellomledere i alle andre bransjer.

Les saken her.

9. – Samtaler med barn er den beste forebyggingen

Hva er normal seksualitet hos barn og når bør vil bli bekymret? På konferansen om livsmestring og helse i barnehagen, holdt psykologspesialist ved Statens Barnehus i Tromsø, Are Evang et innlegg for 200 barnehageansatte om hva de bør se etter. Referatet kan du lese her.

Les saken her.

10. Er du autoritær eller relasjonell i møte med barna?

Hvem er du i møte med barna? Tante Sofie med pekefingeren eller Alfred «du och jag, Emil» fra Lønneberget? – Husk at barn er prisgitt oss voksne, sier barnehagelærer Gunn Melby Refsnes.

Les kronikken her.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS