Best i test: Babycall
Bruker din barnehage babycaller? Her er de ti beste fra Test.no.
Neonate BC-6500D er testvinneren av Test.no sin test av babycaller, men Philips Avent SCD580 liggende rett bak. Padwico 835 har høyere poengsum enn testvinneren, men skåren baseres kun på én testkilde fra 2014, og den blir derfor ikke kåret til vinner. Dette fordi antall testkilder og alderen på disse kan ha stor betydning for resultatet.
Sjekk hele testen med begrunnelser her.
Babycallene i samletesten varierer i pris fra 300 til 2.500 kroner, men alt fra de enkleste lyd-babycallene til funksjonsrike babycaller med kamera, fra ti ulike produsenter.
I dag finnes det flere babycaller som er web-baserte, og disse bruker Wi-Fi og eventuelt det mobile nettverket for å koble babyenheten opp mot foreldreenheten/mobilen/nettbrettet. De app-baserte babycallene er ikke plaget med de samme forstyrrelsene i signalene, men de er avhengig av et godt og stabilt trådløst nettverk for å unngå at kontakten brytes mellom de to enhetene.
De nye babycallene på markedet er digitale eller nettbaserte, slik alle babycallene i denne samletesten også er.
- LES OGSÅ: Sjekk dette før du kjøper vinterdress.
- LES OGSÅ: Her er de beste vinterskoene.
Alle babycallene i denne testen er strømdrevet, men noen bruker ladestasjon i stedet for vanlig strømledning.
Babycallene varierer mye med tanke på hvilke funksjoner de har. Under ser du en liste over funksjoner:
- Kamera: Kan være praktisk om du trenger å følge med på barnets soveposisjon mens du gjør andre ting.
- Toveiskommunikasjon: Er det et barn som våkner ofte og egentlig bare trenger å høre stemmen din for å bli rolig og sovne igjen? Da er det verdt å vurdere en babycall med toveiskommunikasjon, slik at du kan snakke til barnet og berolige det gjennom babycallen.
- Nattlampe og vuggesanger: Trenger barnet litt ekstra trygghet i form av nattlys og vuggeviser, kan du få dette integrert i mange babycaller.
- Nattsyn: Du skal kunne se barnet bedre i mørket med en video-babycall som har nattsyn, men vær obs på at noen babycaller med IR-lys trekkes for lav kvalitet på nattsynet.
- Temperatur- og luftfuktighetsmåler: Gjør det enkelt å holde oversikt over klimaet der barnet sover slik at barnet har de beste mulige forutsetningene for en god søvn.
- Varsling om lyd/bevegelse: I tillegg til at du hører lyden fra barnet, varsler alle babycallene med lys når barnet lager lyder.
- Varsling om rekkevidde: Alle babycallene varsler med lys hvis enhetene kommer utenfor rekkevidde og mister signal, og noen varsler med både lyd og lys når rekkevidden overskrides.
- Varsling om batterinivå: Alle babycallene har batteriindikator og varsler med lys når det er svakt, og noen varsler i tillegg med lyd.
- Volumjustering: Alle babycallene har volumkontroll.
- Stemmeaktivering og lydfølsomhetsjustering: Mange babycaller sparer strøm og reduserer stråling ved hjelp av stemme-/lydaktivering.
I dag finnes det også flere apper som etterligner babymonitorer, hvor du bruker to mobiltelefoner som du kobler sammen ved hjelp av appen for å overvåke babyen og få varslinger.
Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.
Her er listen over de beste babycallene.