Stryn. Her representert ved Loen.
Stryn. Her representert ved Loen.

Vil redusere tallet på barn per avdeling

– Det er stor forskjell på ei gruppe på 20 og 18 barn.

Publisert Sist oppdatert

 Forslaget fra kommunedirektøren ble enstemmig anbefalt av politikerne i Utvalg for oppvekst sist uke:

«Kommunedirektøren gjer framlegg til vedtak om å redusere talet på barn i barnehageavdelingane frå 20 store barn/10 små barn til 18 store barn/9 små barn med verknad frå barnehageåret 2024/2025».

Det skriver lokalavisa Fjordingen (krever abonnement).

Under utvalgsmøtet ble det orientert om at avdelingsgrupper på 18 og 9 barn var ordninga for en del år siden, men at krav om sparetiltak førte til større grupper. Det er barnehagene i kommunens om har meldt inn ønske om å gå tilbake til de noe mindre gruppene.

- Administrasjonen vurderer nå at det er god kapasitet i barnehagene, og derfor ligg det godt til rette for å gå ned på gruppestørrelsen. Vi ser at det er utfordrende å legge til rette for barn med særskilte behov og barn som trenger ekstra støtte og hjelp i hverdagen med de store barnegruppene vi nå har. Med økt fokus på hvor viktig det er med tidlig innsats, er det et viktig og riktig grep å satse på de aller yngste og gi barna bedre oppvekstvilkår, sier kommunens nestleder for oppvekst, Eva Sefland, i sin vurdering.

Alt ifølge Fjordingen, som også siterer utvalgsleder Arnt Magne Paulsen (Sp) som følger:

- Ei veldig positiv sak som dere har tatt initiativ til, og jeg synes vi skal gå inn for. Vi har fått tilbakemeldinger fra de ansatte at det er stor forskjell på ei gruppe på 20 og 18 barn.

Stryn har sju kommunale- og én privat barnehage.

Powered by Labrador CMS