Filmen skal ha lagt ute på den åpne profilen i to timer.

Filmet barna og la ut på TikTok. Det fikk etterspill

Vikarens filmklipp skal ha vist barnehagebarn i vanlig lek.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden la en innleid vikar i en barnehage i Asker ut et videoklipp på sin egen TikTok-profil. Filmklippet skal ha vist barnehagebarn i vanlig lek, skriver Røyken og Hurums Avis (krever innlogging).

Av en avviksmelding som kommunen rutinemessig har sendt til Datatilsynet, framgår at ingen av barna var lettkledde, og at aktiviteten ikke var av et slag som kan oppleves som krenkende.

Filmen lå ute i to timer på vikarens åpne profil. Deretter ble filmklippet slettet fra TikTok og den ansattes telefon.

«Det er ikke mulig å ha kontroll på hvor mange som har sett filmen den tiden den var tilgjengelig, og heller ikke om noen har lastet den ned», heter det i avviksmeldingen.

Nå har kommunen hatt avklaringsmøte med vikarbyrået. Vikaren har fått en skriftlig advarsel fra sin arbeidsgiver etter hendelsen. Vedkommende jobber fortsatt i barnehagen, opplyser kommunen overfor lokalavisen.

– Asker kommune ser alvorlig på at ansatte legger ut bilder og filmer av barn på sosiale medier. Vi har som rutine at deling av bilder av barn, kun skal skje hvis foreldrene har samtykket til det. I denne saken, så ble det dessverre ikke innhentet samtykke fra de aktuelle foreldrene, sier avdelingsleder for kvalitet og forvaltning i Asker kommune, Kristian Olav Mørch, til Røyken og Hurums Avis.

Han sier videre at kommunen har klare føringer på at bilder og filmer av barn ikke skal deles, med mindre foreldre og barna selv har gitt samtykke. Og at føringene på bakgrunn av den aktuelle saken nå er gjentatt overfor barnehagene i Asker.

Powered by Labrador CMS