PBL-direktør Anne Lindboe mener det er viktig for renommeet til sektoren at de ansatte i barnehagene har gode lønns- og arbeidsvilkår. Hun støtter de streikende i Krokusen barnehage i Sandefjord. Foto: Mariell Tverrå Løkås og Fagforbundet

PBL-direktøren støtter de streikende

- Krokusen barnehage bør få på plass en tariffavtale fortest mulig, sier Anne Lindboe i PBL.

Publisert

Tre ansatte i Krokusen barnehage i Sandefjord gikk i forrige uke ut i streik fordi arbeidsgiveren ikke vil gi dem tariffavtale.

Administrerende direktør i PBL (Private barnehagers landsforbund), Anne Lindboe, sier til Sandefjords Blad (krever innlogging) at det, ettersom barnehagene er finansiert av det offentlige, er viktig for renommeet til sektoren at de ansatte har gode lønns- og arbeidsvilkår.

Krokusen barnehage, som er rammet av streik, er ikke medlem i PBL.

- Vi støtter de ansatte fullt og helt i denne saken, sier Anne Lindboe til Sandefjords Blad.

- Ugunstig for barna

For å være medlem av PBL må en barnehage tilby de ansatte PBLs tariffavtale eller annen tariffavtale på tilsvarende nivå. Tall fra PBL viser at minst 95 prosent av private barnehager i Norge har tariffavtale.

Lindboe peker på at ordnede forhold blant ansatte også har betydning for barna i barnehagen. Hun mener lønns- og arbeidsvilkårene er viktig med tanke på å tiltrekke seg dyktige medarbeidere - og ikke minst å beholde dem.

- Stor turnover, at ansatte stadig skiftes ut, er uten tvil ugunstig for barna, sier PBL-direktøren til avisa.

Ansatt i tre uker

Sandefjords Blad skriver at Krokusen barnehage valgte å stenge dørene etter at de tre ansatte hadde streiket i tre dager i forrige uke. Den er stengt minimum ut denne uken.

Eier Irina Jonsson sier de tre som gikk til streik hadde vært ansatt i barnehagen i kort tid.

– Jeg kan skjønne at de eldre ansatte er opptatt av pensjon og derfor vil ha en tariffavtale. Men at noen i 20-årene går ut i streik etter å ha vært ansatt i barnehagen i tre uker, forstår jeg ikke, sier hun til avisa.

Irina Jonsson sier til Sandefjords Blad at barnehagen vil komme med en kunngjøring til foreldrene i løpet av uken.

Powered by Labrador CMS