Eventyret spinnes rundt Gulli’s reise fra Urumqi til Norge, som hun forteller barna i enkle setninger selv, og som tilbake-spilles over høyttaler med en norsk fortellerstemme. Virvelvinden har noen kriterier for å ta henne med, og barna må hjelpe henne med å få til det han ber om, før hun kan bli med på reisen til Norge, skriver Barnas Musikkteater om forestillingen som nå får støtte.

Får 300 000 kroner til digital barnehageforestilling

Norsk Kulturråd bevilger penger til forestillingen Gulli's Reise i regi av Barnas Musikkteater. Forestillingen skal spilles for 90 barnehager i Kristiansand og Skien, samt digitalt til barnehager over hele Norge. 

Publisert

Det kommer fram i en pressemelding fra Barnas Musikkteater, som produserer konserter, teater- og balansekunstforestillinger for barnehagebarn. 

Midlene som nå er bevilget, gir alle barnehager i hele landet muligheten til å se forestillingen på nett, med høykvalitets video produksjon. Noe som gir en løsning på en stor utfordring i koronaens tid, kommer dte fram i pressemeldingen.

– Barnehagene har åpnet igjen, men av smittevernhensyn holdes barna i små grupper, praktiserer avstand og hurtig håndvask og desinfeksjon. Dette gjør forestillinger i barnehagen umulig, og kan blir situasjonen i lang tid fremover. Digitale forestillinger med kommunikasjon med barna på direkten er det tetteste vi kommer på å være der, og vil være en annerledes opplevelse for barna enn forhånds-innspilt film fra TV, skriver Barnas Musikkteater videre. 

Forestillingene er allerede delfinansiert av Sparebankstiftelsen SR-Bank. Midlene fra Norsk Kulturråd gir fullfinansiering. Forestillingen har også fått 10 000 kroner i støtte fra Kristiansand kommune. 

Mange barn i Norge har sett og flyktet fra grusomme hendelser. De går i barnehagen sammen med de andre barna der deres nye liv begynner, og samtidig bærer de på en helt annen virkelighet enn de fleste barn som er født og oppvokst i Norge, gjør, står det i omtalen av forestillingen.

Forestillingen Gulli's Reise bygger på en fortelling om Gulli som ble tatt av virvelvinden i Urumqi og ført til Norge. Beskyttet av rockeringene kunne hun reise gjennom luften uten å bli skadet eller falle ned, og fly som en sky gjennom luften. Forestillingen handler om å synliggjøre den virkeligheten mange flyktninger kommer fra i et format og innenfor et uttrykk som barn fra 3-5 år kan forstå og integrere, sammen med de voksne. Regien er ved Theis Irgens, og det er South Coast Creative som står for filmproduksjonen. 

Powered by Labrador CMS