Bedre håndhygiene i barnehagene fører til mindre diaré og færre luftveis­infeksjoner, noe som igjen fører til at barna blir mindre syke. (Foto: Istock)

Bli med på Verdens håndhygienedag

Verdens Helseorganisasjon har etablert 5. mai som Verdens håndhygienedag og inviterer alle til å delta.

Folkehelseinstituttet (FHI), landets fire regionale kompetansesentre for smittevern og representanter fra kommunehelsetjenesten inviterer til nasjonal markering av Verdens håndhygienedag.

Dagen er etablert av Verdens Helseorganisasjon.

Denne dagen oppfordres alle til å markere at håndhygiene er vårt enkleste og viktigste smitteforebyggende tiltak.

Hovedinnsatsområdet for årets markering vil være implementering av ny nasjonal veileder for håndhygiene og ny temaside om håndhygiene.

– Deltagelse i den nasjonale markeringen av Verdens håndhygienedag er et viktig bidrag til kvalitetsarbeidet innen smittevern på ditt arbeidssted, skriver FHI i en pressemelding.

Informasjon om aktiviteter, tilgjengelig materiell, hjelpemidler og lenke for påmelding finner du på FHIs nettside.

Debatt