Glade ansatte i Den blå appelsin Kanvas-barnehage etter at de fikk vite at barnehagen ble kåret til årets PBL-barnehage 2020.
Glade ansatte i Den blå appelsin Kanvas-barnehage etter at de fikk vite at barnehagen ble kåret til årets PBL-barnehage 2020.

I fjor sto jubelen i taket i denne barnehagen - nå skal årets barnehage kåres for sjette gang

I fjor var det Den blå appelsin Kanvas-barnehage som kunne slippe jubelen løs og henge skiltet på veggen som det synlige bevis på at de var Årets barnehage i PBL.

Publisert Sist oppdatert

Nå er styret i PBL i gang med å finne kandidater til årets pris, kommer det fram i en pressemelding fra PBL.

En pris som ifølge styreleder Eirik Husby har fått enorm oppslutning siden den første gang ble delt ut i 2016.

– Antall nominasjoner har toppet seg for hvert år, og i fjor kom det inn 700 forslag på barnehager fra hele landet, noe som ble ny rekordoppslutning, sier Husby – som også er juryleder for prisen Årets barnehage, og legger til:

– Det vitner om stor interesse for prisen og ikke minst et høyt engasjement blant de som foreslår kandidater. Når vi vet at de aller fleste forslagene sendes inn fra foreldre som mener at nettopp deres barnehage fortjener denne prisen, så er det den beste tilbakemeldingen barnehagene kan få, påpeker Husby og kommer med følgende oppfordring:

– Foreldre, besteforeldre, ansatte og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen, send inn forslag på kandidat til Årets barnehage. Det eneste vi ber om er at det kommer inn en fyldig begrunnelse for hvorfor nettopp din barnehage er Årets barnehage 2021.

Husby oppfordrer alle som sender inn forslag om å beskrive barnehagen så godt de kan, slik at juryen får et så godt bilde som mulig for å vurdere kandidatene.

– Når vi har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer på barnehage.no, og det vil bli mulighet for å stemme på de fem finalistene på Facebook.

«Årets barnehage»

Målet med prisen «Årets barnehage» er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i PBLs medlemsbarnehager, og det finnes mange barnehager som hver dag leverer høy kvalitet til svært fornøyde foreldre.

Her kan du stemme på din kandidat.

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Forslag på kandidater kan sendes inn frem til 16. mai. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen.

Tidligere vinnere:

2020 – Den blå appelsin Kanvas-barnehage, Oslo

2019 – Haugland gardsbarnehage, Time

2018 – Norlandia Skistua barnehage, Oslo

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell

Powered by Labrador CMS