Nordlys Barnehage, NLM barnehagene AS, avd. Tryggheim barnehage, Strand Barnehage, Nordbygdene Bondegårsbarnehage og Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage er årets nominerte.
Nordlys Barnehage, NLM barnehagene AS, avd. Tryggheim barnehage, Strand Barnehage, Nordbygdene Bondegårsbarnehage og Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage er årets nominerte.

Hvem blir årets barnehage 2021? Her er finalistene

For sjette år på rad kårer PBL (Private barnehagers landsforbund) årets barnehage blant sine medlemsbarnehager. Fem barnehager kjemper om å bli årets barnehage 2021.

Publisert Sist oppdatert

I år kom det inn 330 forslag på barnehager som innsenderne mener fortjener heder og ære.

– Forslagene kommer i all hovedsak fra foreldre, men jeg registrerer at også at blant annet besteforeldre og naboer til barnehagen som lar seg imponere over det de ser, har sendt inn forslag på sin favoritt. Begrunnelsene har i mange tilfeller vært så gode at det har vært vanskelig å komme frem til bare fem finalister. Og egentlig så hadde alle barnehagene fortjent en pris i år! Når det er sagt, så vil jeg understreke at vi står igjen med fem veldig gode barnehager som alle utmerker seg spesielt, sier styreleder i PBL og for anledningen juryleder, Eirik Husby.

Imponert

Årets barnehage 2021

Målet med prisen Årets barnehage 2021 er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene.

Styret i PBL, som er jury for kåringen, har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vinne prisen Årets barnehage 2021:

 • Et basistilbud med høy kvalitet
 • En klar og tydelig pedagogisk profil
 • En god og tydelig ledelse
 • Tilfredse foreldre
 • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
 • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
 • Lavt sykefravær over tid
 • Et godt omdømme

I tillegg kan leserne stemme på sin favoritt. Avstemningen er åpen fram til 22. august.

Her kan du stemme på din favoritt.

Husby er imponert over engasjementet foreldrene viser for nettopp sitt barns barnehage og takknemligheten for hvordan barnehagene har stilt opp under koronapandemien.

– Det har vært rørende å lese alle begrunnelsene foreldrene trekker frem for hvorfor akkurat deres barnehage bør vinne prisen. Og det er så gøy å se hvor mange kreative løsninger som har vært praktisert under pandemien for å gi barna et best mulig tilbud til tross for utfordrende drift. Alle de fine tilbakemeldingene vitner om at foreldre flest er veldig fornøyde med barnehagetilbudet sitt. Noe også alle foreldreundersøkelser de siste årene har bekreftet. Jeg er oppriktig stolt over PBLs medlemsbarnehager, sier han.

Nå er 330 forslag gjennomgått, og igjen står fem finalister:

 • Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage, Stjørdal
 • Nordbygdene bondegårdsbarnehage, Haugesund
 • Nordlys barnehage, Vågan
 • Strand barnehage, Bærum
 • NLM barnehagene AS, avd. Tryggheim barnehage, Ålesund

De fem finalistene blir presentert på barnehage.no den kommende uken.

Lederkonferansen

Selve prisen, som er på 25.000 kroner, deles ut i forbindelse med PBLs digitale lederkonferanse 7. september. I tillegg til pengene, får barnehagen et skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2021.

Men før juryen møtes for å kåre en vinner, er det folket som får mulighet til å avgi stemme på sin favoritt. Avstemningen vil pågå helt frem til søndag 22. august.

– Avstemningen er ikke avgjørende, men veiledende for juryen og det er kun mulig å stemme én gang, påpeker Husby.

Tidligere vinnere:

Den blå appelsin Kanvas-barnehage, 2020

Haugland gardsbarnehage, 2019

Norlandia Skistua barnehage, 2018

Trondalen barnehage, 2017

Langøy friluftsbarnehage, 2016

Powered by Labrador CMS