Lista som organisasjonen Lederne la fram onsdag plasserer barnehageansatte på topp.
Lista som organisasjonen Lederne la fram onsdag plasserer barnehageansatte på topp.

Jobber du i barnehage? Da kan alle andre misunne deg

– Jeg er ikke overrasket over tallene, sier pedagogisk leder Marianne Helgestad i Hanne's Lekestue. Mellomledere i barnehagesektoren opplever at de har større innflytelse og påvirkningskraft på jobben enn mellomledere i alle andre bransjer.

Publisert Sist oppdatert

Det er den årlige målingen Norsk Ledelsesbarometer som organisasjonen Lederne la fram onsdag som plasserer barnehagesektoren på topp i norsk arbeidsliv.

– Når det gjelder medbestemmelse og samarbeid eksisterer til dels enorme kulturforskjeller i norsk arbeidsliv. Vi har alt fra flate strukturer og åpne dører til stramme hierarkier der all makt samles på toppen. Dersom du er opptatt av å bli hørt på jobb og være en del av beslutningsprosesene, er det ikke alle arbeidsplasser som passer like godt for deg, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne i en pressemelding.

Helt på topp

I målingen har nesten 3300 mellomledere blitt bedt om å gi karakter på den innflytelsen de har på jobben sin. Samlet sett svarer 45 prosent av ledere med personalansvar at de har stor grad av innflytelse.

Barnehagesektoren ligger helt på topp, der hele 80 prosent av respondentene oppgir at de har stor grad av innflytelse og påvirkningskraft.

Her er lista:

 1. Barnehage 80 %
 2. Organisasjoner 61 %
 3. IKT og media 58 %
 4. Offentlig virksomhet 56 %
 5. Luftfart 46 %
 6. Energi og elektro 41 %
 7. Fiske og havbruk 38 %
 8. Handel, service, reise 37 %
 9. Bygg og anlegg 35 %
 10. Bryggeri og næringsmiddel 29 %
 11. Vekst og attføring 27 %
 12. Annen industri 27 %
 13. Mekanisk industri 24 %
 14. Prosessindustri 16 %
 15. Olje, gass, rederi 15 %

Ikke overrasket

Pedagogisk leder Marianne Helgestad i Hanne’s Lekestue i Stavanger er ikke overrasket over resultatet.

– Vi har veldig stor innflytelse og vi trives på jobben i samarbeid med den øverste sjefen. Så dette kjenner jeg meg igjen i, sier Helgstad.

– Hun sier at det nok kan være ulikheter i sektoren, men at gjennomsnittet av barnehager har flatere struktur enn arbeidsplasser flest.

– Som ped-leder får man et stort ansvar, og medarbeiderne rundt meg har også stor påvirkningskraft. Vi jobber i det hele tatt som et stort team.

– Er dette med på å gjøre barnehage til en enda mer attraktiv arbeidsplass?

– Ja, det vil jeg si. Det er veldig godt å få den tilliten. Og det er godt å ha flere å spille på lag med, sier Marianne Helgestad.

Powered by Labrador CMS