Appen Ut&Lek ble lansert i Haugesund i fjor sommer, og har fått svært mange gode tilbakemeldinger. Nå blir den tilgjengelig over hele landet, forteller Malin Herwander Steensnæs (til venstre).

Vil gjøre lekeplasser, turområder og andedammer lettere tilgjengelig

Nå vil trioen bak appen Ut&Lek henvende seg til de private barnehagene for å be om bilder.

Publisert

– Det finnes ingen lover som sier at vi ikke kan bruke bilder av utefasilitetene til private barnehager i appen - men vi ønsker likevel å hente godkjenning fra hver enkelt barnehage eller barnehagekjede, sier Malin Herwander Steensnæs. 

Sammen med kameratene Ørjan Svendsen og Jarle Fosen har hun utviklet en gratis app for foreldre og andre som tilbringer tid med barn. 

– Appen heter Ut&Lek, og er tenkt som et verktøy for å finne aktivitetssteder i nærområdet; lekeplasser, skoler, turområder, barnehager, idrettsplasser, andedammer, akebakker og andre steder som kan være aktuelle å ta med barna, sier hun. 

Ønsket oversikt

Det hele startet da Steensnæs selv ble mamma. 

– Vi endte opp på den samme, nedslitte lekeplassen hver gang vi var ute. Jeg visste at det måtte finnes flere lekeplasser i nærheten, og tenkte det hadde vært utrolig greit med en app for å vise meg denne oversikten - slik at man i appen kunne se bilder av lekeplasser i et kart, og i forkant bestemme seg for hvor man ville dra. 

En slik app fantes ikke. 

– Jeg fikk den fikse idéen om å lage en slik app selv, og tok kontakt med to kompiser. Det var mest på gøy, for å se om vi fikk det til. Men etter hvert fikk folk nyss i det, siden vi trengte hjelp for å samle inn bilder. 

Appen blir landsdekkende

Per i dag gjelder appen kun i Haugesunds-området. Da prosjektet ble lansert som en prøveapp i fjor sommer, var responsen over all forventning. 

– Vi har fått henvendelser fra hele landet. Det har vært veldig artig å jobb med dette. Når man har en idé, vet man jo aldri om den vil fungere. Men vi har fått fantastisk gode tilbakemeldinger, sier hun. 

Malin Herwander Steensnæs fikk ideen til appen da hun alltid endte opp på den samme slitte lekeplassen.

Nå skal appen utvides til hele Norge. Akkurat hvor lang tid det tar før den er tilgjengelig i hele landet, er det vanskelig å si. 

– En ny versjon med nytt design og bedre brukervennlighet er rett rundt hjørnet, og i denne versjonen gjør vi det mulig for brukerne selv å sende inn bilder av aktivitetssteder, samtidig som appen henter lokalisasjonen via GPS-en i kartet. På denne måten vil appen drives av brukene selv, og tilbudet styres deretter, sier Steensnæs, og legger til: 

– Målet er å ha den klar innen en måned eller to. 

Må godkjenne først

Da de lanserte appen første gang, brukte hun kommunens nettside hyppig. 

– Der fant jeg oversikt over alle barnehagene. Jeg sendte mail med forespørsel om å få legge inn bilder av uteområdene, og fikk ja fra samtlige. Men jeg skjønner at enkelte kan stusse over en slik forespørsel når vi nå skal henvende oss til barnehager over hele landet, sier hun. 

Men legger til: 

– Alle bilder som sendes inn til oss må godkjennes i forkant, og de som ikke eksplisitt har godkjent at vi kan legge inn bilder og lokalisasjon av barnehagen i appen, vil dermed ikke få barnehagen inn i appen. De private barnehagene som ønsker å være en del av prosjektet vårt, kan velge å selv sende oss bilder som skal brukes, eller godkjenne at brukerne kan sende inn sine bilder.

Steensnæs understreker at appen ikke er en idé de tre kompisene tjener penger på. 

– Vi ønsker ingenting annet enn å tilby et verktøy for foreldre, foresatte, barnevakter, besteforeldre og folk som er nye i byen - og dermed fremme aktivitet og friluftsliv for barn. Vi tjener ingen penger på appen, og alt arbeid gjøres på fritiden. 

Powered by Labrador CMS