Arild M. Olsen, administrerende direktør for PBL på PBLs landsmøte på Gardermoen. (Arkivfoto).
Arild M. Olsen, administrerende direktør for PBL på PBLs landsmøte på Gardermoen. (Arkivfoto).

Tar til motmæle mot Ap

Administrerende direktør Arild Olsen i PBL protesterer mot Trondheim Ap sitt ønske om å forby utbytte i private barnehager.

Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartiet i Trondheim vedtok nylig at de vil arbeide for at Aps landsmøte går inn for å endre barnehageloven slik at den får samme formulering som i lov om privatskoler når det gjelder muligheten til å ta ut utbytte på driften.

Les hele saken i Adresseavisen (+).

Arild Olsen mener denne politikken er et utslag av en ideologi som mener at alt skal driftes av det offentlige. Tidligere denne måneden vedtok flertallet i bystyret at de ønsker at alle nye barnehager som etableres skal være drevet av kommunen, eller ideelle aktører, og ikke såkalte kommersielle aktører. Vedtaket har fått Frps bystyregruppe til å sende saken inn til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fordi de mener dette skaper et ulovlig skille mellom ulike private barnehager.

Administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen, mener dagens regelverk er godt nok til å hindre at private barnehageeiere misbruker kommunal støtte for å sikre utbytte til eierne.

PBL mener deres medlemsbarnehager fremstilles på en lite fordelaktig måte blant flertallet av politikerne i Trondheim.

– De private barnehagene drives i det store og hele på en utmerket måte som både kommunene, foreldrene, de ansatte og barna er fornøyde med, sier Olsen til Adresseavisen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS