Slik ser Link Arkitektur for seg Kilden barnehage i bydel Bjerke. Dette er en dataskisse - ikke et fotografi.
Slik ser Link Arkitektur for seg Kilden barnehage i bydel Bjerke. Dette er en dataskisse - ikke et fotografi.

Bygger sju barnehager som plusshus

Oslo kommune satser stort på plusshus, og Omsorgsbygg Oslo KF tar denne høsten i bruk de tre første plusshusbarnehagene.

Publisert Sist oppdatert

Omsorgsbygg Oslo KF har fått i oppdrag av byrådet å bygge rundt 3000 nye barnehageplasser de nærmeste årene, skriver Omsorgsbygg Oslo KF i en pressemelding.

Byrådserklæringen fra 2015 fastslår at alle nye offentlige bygg som en hovedregel skal være plusshus. Et plusshus er et hus som produserer mer strøm enn det bruker.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Totalt er det sju barnehager pluss et tilbygg som er i ferd med å bli satt opp som plusshus i Oslo.

De barnehagene som ferdigstilles nå i høst er Haugenstien, Bråtenalleen og Lia.

I tillegg er Marmorberget, Rødtvet (plusshus kun på tilbygget), Prinsdalsbråten, Lilleslottet og Kilden barnehager under bygging.

– Alle barnehagene blir moderne og trygge barnehager med godt arbeidsmiljø for barn og voksne. I tillegg til at de skal bruke mindre energi enn de produserer gjennom året, skal de også bygges på en måte som gir minst mulig miljøbelastning, sier adm.dir. i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen i pressemeldingen.

PS! I mai i år åpnet Kistefossdammen barnehage i Asker dørene. Dette var ifølge Asker kommune Norges første offentlige plusshus.

Powered by Labrador CMS