Fra venstre Camilla Helleland, Aina Auglænd og Janne Løite bruker nå en del tid på å forberede måltidene i Torvmoen barnehage. Nå blir det matservering fem dager i uka i alle de kommunale barnehagene i Kristiansand.

Ansetter kjøkkenressurs i alle barnehagene - og skal servere mat fem dager i uka

- Jeg må innrømme at det kom en tåre, sier Ronny Myrene i FUB i Kristiansand, som lenge har jobbet for å få på plass matservering i barnehagene.

Publisert

Det blir egen kjøkkenressurs og matservering hver dag fra høsten neste år, bestemte bystyret i Kristiansand seg for denne uka. Totalt kommer kommunen til å bruke rundt 14,8 millioner kroner på matservering i året med fem måltider i uka, og kostpengene økes til 380 kroner i måneden.

Det kommer fram i en sak i Fædrelandsvennen.

– Jeg er kjempefornøyd med det vi har fått til. Jeg må innrømme at det kom en tåre, for dette har mye å si for de yngste barna i Kristiansand kommune. Dette er en stor dag for oss, og en stor julegave til barna i byen vår, sier Myrene til avisen.

Det går over 6000 barn i barnehage i Kristiansand kommune. Ifølge barnehagefakta.no er det 36 kommunale og 50 private ordinære barnehager i kommunen.

Foreldreutvalget for barnehager i Kristiansand (FUB) har vært en sterk pådriver for å få barnehagematen på det politiske sakskartet. Den skulle egentlig behandles allerede høsten 2020, men ble utsatt.

Barnehage.no omtalte saken da oppvekstutvalget i april innstilte på å redusere matserveringen fra fem til to dager i uka, og ansette en egen kjøkkenressurs til å ivareta serveringen disse dagene.

Det mente Ronny Myrene var alt for defensivt, og mente politikerne heller burde se til Søgne-modellen: Alle kommunale barnehager i tidligere Søgne kommune fikk tildelt midler til fagansvarlig mat, tilpasset barnehagens størrelse.

Kommunalsjef for barnehagene i Kristiansand, Eva Hauger Gjersvold, sier til Fædrelandsvennen at de nå er klare for å servere.

– Dette har vi ønsket oss. Jeg er veldig positiv, og synes det er fint at barna får servering fem ganger i uka, så lenge vi får penger til egen kjøkkenressurs i de kommunale barnehagene.

Hun skryter også av FUB:

– De har bidratt til saken hele veien. De har fått fram foreldreengasjementet på en helt super måte, og har belyst saken for politikerne. De har vært gode på å få fram at det er viktig at ikke grunnbemanning skal stå på kjøkkenet, slik at det tar av tiden de skal være sammen med barna. Dette er en god nyhet.


Powered by Labrador CMS