Muruvik barnehage i Malvik er en av de fem nye som Espira nå overtar. Fra før hadde konsernet 95 barnehager.
Muruvik barnehage i Malvik er en av de fem nye som Espira nå overtar. Fra før hadde konsernet 95 barnehager.

Espira bikker 100 - overtar driften av fem nye barnehager

Kunnskapsbarnehagen Espira runder 100 barnehager når de i oktober overtar driften av fem av Albagruppens barnehager i Norge og Sverige.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er meget imponert over de flotte Reggio Emilia-inspirerte barnehagene Alba-gruppen har bygget opp både i Norge og Sverige. Når de nå har bestemt seg for å overlate driften til en annen barnehageaktør, er vi stolte og ydmyke over at de valgte Kunnskapsbarnehagen Espira. Vi ser frem til at Alba-barnehagene nå blir en del av Espira-familien, og vi skal gjøre vårt ytterste for å bygge videre på det grunnlaget som er lagt. Vi vet vi får med mange dyktige medarbeidere og ledere på laget. Vi ser også fram til videre samarbeid med Albagruppen, sier Marit Lambrechts, Administrerende direktør i Espira i en pressemelding.

Albagruppen har arbeidet over tid for å finne en samarbeidspartner i Norge og Sverige.

– Dette for å kunne håndtere økt vekst knyttet til nyetableringer og overtagelser, ettersom Reggio Emilia-pedagogikken vi jobber med stadig blir mer attraktiv i Norden, sier Gaute Amund Ringvold, styreleder i Alba-gruppen i pressemeldingen.

Viderefører kulturer og verdier

– Foranledningen for valget av Espira er inntrykket vi har fått av nettverket Espira har knyttet til forskning og akademia generelt, og Espira sitt morselskap og utdanningskonsern AcadeMedia, og vi er også sikre på at kulturen og verdiene de ansatte i Espira og Albagruppen har sammenfaller og vil komme alle barn til gode igjennom det pedagogiske samarbeidet, sier Ringvold.

Espira overtar selve barnehagedriften fra og med 1.10.2017. Albagruppen beholder eierskapet til eiendommene i Norge, og det skal inngås en leieavtale vedrørende dette. Det skal nå gjennomføres en såkalt due diligence før aksjekjøpsavtalen er endelig.

Tariffavtaler videreføres

Alle ansatte er allerede informert om eierskiftet gjennom egne møter og drøftelsesmøter med de tillitsvalgte. Tariffavtale og øvrige lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte videreføres, heter det i pressemeldingen.

Overtakelsen av drift gjelder følgende barnehager: Fosslibekken Barnehage (Stjørdal), Kystad Gård Barnehage (Trondheim), Muruvik Barnehage (Malvik), Bikupan Förskole (Östersund) og Guldkusten Förskole (Östersund).

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS