Full fart mot horisonten! 'Den sorte dame' er ute på tokt fylt med små og store sjørøvere fra Langøy friluftsbarnehage.
Full fart mot horisonten! "Den sorte dame" er ute på tokt fylt med små og store sjørøvere fra Langøy friluftsbarnehage.

«Årets barnehage» på sjørøvertokt

Ungene i Langøy friluftsbarnehage gjorde store øyne da en vaskeekte sjørøverskute seilte inn i bukta.

Publisert Sist oppdatert

Eier at «Årets barnehage 2016», Lise Lauvik, er fra seg av begeistring. Sjørøverskuta hun og de ansatte i Langøy friluftsbarnehage har jobbet med i månedsvis, er klar for innseiling og med seg har hun en trubadur og en ulydig aspirant som ender med å gå planken ut i den kalde oktobersjøen etter iherdig oppfordring fra ungene.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Da den initiativrike barnehageeieren fikk nyss om at det var en liten skute til salgs på en havfestival, slo hun til på sitt sedvanlige impulsive vis. Etter endt oppussing, kladde ungene seg ut som sjørøvere og forberedte seg på skattejakt. Gjett om de gjorde store øyne da den vaskeekte sjørøverskuta seilte forbi.

– Vi er her! Hiv og hoi! Nei, han ser oss ikke, han kjører forbi! hoiet ungene, og heldigvis snudde skuta med trubadur Andre Algrøy og kaptein Lauvik.

Dermed var det duket for dåp av «Den sorte dame», konsert og allsang. Etterpå ble det selvfølgelig tur på småpiratene.

Fullpakket med friluftsopplevelser

For Lise Lauvik, handler det om gi unger og voksne unike og gode opplevelser og en eksepsjonell barndom. Men mest av alt om å ha det gøy!

– Dette er så artig! Og ikke bare for ungene, sier kapteinen.

Fra før har utebarnehagen investert i en gjennomsiktig kano slik at ungene kan se havbunnen, en snøkanon for å sikre vinteren i vintermilde Fjell kommune og en egen barnehagebåt der ungene rett som det er drar inn egen mat over ripa. Langøy friluftsbarnehage er fullpakket med friluftsopplevelser for stor og liten.

Måtte gå planken

Det er dog ikke bare-bare å være sjørøver. Kapteinen ble nemlig ikke blid da pedagogisk leder og sjørøver Kine Henriksen hadde glemt å fylle bensin på skuta. Ungene var enige om at dette ikke var akseptabel oppførsel og dommen var unison:

– Kine må gå planken!

Henriksen hadde ikke noe annet valg enn å hoppe uti, til jubel fra de små sjørøverne på land. De har til og med sin egen hoppesang og den sporty pedagogen tok sats til allsang fra fastlandet:

– Hopp, hopp, hopp!

Langøy barnehage skal ha fokus på sjørøvere i hele år, og gleder seg til å drive med mye artig i månedene som kommer.

Og for virkelig å ta skuta i bruk, har ungene allerede vært på fisketur med dem, og kapteinen kan melde om et blodig oppgjør der 19 fiskeliv måtte gi tapt for å mette små sjørøvermager. Sjørøverne fikk nemlig med seg byttet hjem på landlov.

Har du noe du vil barnehage.no skal skrive om? Send oss en epost på [email protected].

Powered by Labrador CMS