Kongene og dronningene på haugen. Å dra sin egen kroppsvekt opp ved hjelp av et tau, resulterte i strålende ansikter som lyste mestringsfølelse. - Det var så fint å se hvor stolte og glade ungene ble da de endelig sto på haugen, sier daglig leder Tor Espen Hylland.
Kongene og dronningene på haugen. Å dra sin egen kroppsvekt opp ved hjelp av et tau, resulterte i strålende ansikter som lyste mestringsfølelse. - Det var så fint å se hvor stolte og glade ungene ble da de endelig sto på haugen, sier daglig leder Tor Espen Hylland.

Her leker barnehagen fram nye tradisjoner

En helt ny tradisjon har sett dagens lys Oslo. Onsdag arrangerte nemlig Eitillstad FUS barnehage Arnljot Gelline-lekene for andre gang med høy mestringsfølelse og glødende engasjement.

Publisert Sist oppdatert

– Som ny barnehage ønsket vi å lage våre egne tradisjoner. Og en av dem er Arnljot Gelline-lekene, forklarer daglig leder i Eitillstad FUS barnehage, Tor Espen Hylland.

Barnehagen ligger i Arnljot Gellines vei 5, som er oppkalt etter en sagnomsust helt som levde fredløs i Jämtlandsskogene på Olav den Helliges tid.

Historien vil ha det til at norskekongen hadde sendt en del skatteoppkrevere over til Jämtland, og disse ble ofte dårlig mottatt og måtte flykte for å berge livet. To av dem traff på sin flukt på skoggangsmannen Arnljot Gelline, som tilbød dem sin hjelp til å flykte over Kjølen.

Les også: – Lag middag på bål i hagen. Ungene kommer til å elske det!

Historisk helt

Dette var på vinterstid, og skiene var eneste framkomstmiddel. Men Arnljot syntes det gikk for smått med disse to, så han tok dem likså godt opp på sine egne ski. Eller la oss sitere et utdrag fra Snorre:

«Men straks Arnljot satte skistaven i bakken var han langt i fra dem. Da bida han og sagde at på den måten kunne de ingen veg koma, og bad dem stige opp på skiene med seg. De så gjorde og Torodd Snorreson stod nærmest og holdt seg under beltet hans Arnljot, og følgesvennen hans Torodd holdt seg i ham».

Som kjent sluttet Arnljot seg til kong Olav Haraldsson den Hellige, og falt i slaget på Stiklestad i 1030.

Les også: – Barnehagene kan bli flinkere til å ta de enkle turene.

Viktige verdier

Ingen liten bakgrunn for barnehagens aktitivetsdag, altså. Dagen er godt planlagt, og en gruppe ansatte på fire stykker har hatt ansvaret for arrangementet.

– Næringslivet og nærmiljøet har stilt opp på en fantastisk måte med premier, materiell og mye mer, skrytet Hylland.

– For oss som ferskt barnehage, har vi jobbet mye med å finne våre egne verdier, og denen dagen speiler dem på en flott måte. Vi er opptatte av å gi barna gode verdier, lære dem verdien av tradisjoner, samarbeid og det å delta og være med på noe som er større enn deg selv. En del av et fellesskap. På Arnljot Gelline-lekene vinner alle, alle mestrer og alle får diplom. Det var en fantastisk dag og vi gleder oss allerede til neste år, stråler en fornøyd daglig leder.

Powered by Labrador CMS