1500 barnehagebarn er nå rammet av streiken.
1500 barnehagebarn er nå rammet av streiken.

Ytterligere seks barnehager tatt ut i streik

Nå er alle de 20 Akasia-barnehagene berørt av streiken.

Publisert Sist oppdatert

Det melder NRK.

Fra mandag 29. mai ble ytterligere seks Akasia-barnehager tatt ut i streik. 1500 barn er nå rammet av streiken som har vart siden 5. mai.

Følgende nye barnehager ble tatt ut i streik fra mandag morgen:

  • Valen barnehage
  • Bjerknesparken barnehage
  • Domkirken barnehage
  • Laksevåg kirkes barnehage
  • Landås menighetsbarnehage
  • Ramstad barnehage

– Uansvarlig

Mandag i forrige uke kom arbeidsgiverforeningen Spekter med et nytt tilbud til de streikende. Onsdagen etter hadde fagforeningene vurdert tilbudet – og forkastet det.

At fagforeningene nå trapper opp streiken er uansvarlig, mener Spekter.

– Jeg synes det er helt uansvarlig av fagforeningene å trappe opp en streik, når de i stedet kunne brukt tiden på å møte oss i forhandlinger, sa Anne Kari Bratten, administrerende direktør i Spekter til NRK onsdag i forrige uke.

– Vil neppe bidra til ro

De fire fagforeningene som er i streik – Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne – stiller seg undrende til Spekters forslag til et forhandlingsmøte.

Onsdag i forrige uke sendte fagforeningene et felles brev til Spekter. Der skriver de ifølge NRK, at beskrivelsen av en kompromissløsning i form av egen pensjonskasseløsning blir mer komplisert for både ansatte og arbeidsgiver. Løsningen blir regnskapsmessig utfordrende, og trolig dyrere enn kravet i meklingen.

– Ut fra det som er opplyst før og under mekling virker dette forslaget vanskelig å forstå, og vil neppe bidra til ro i Akasia, skriver de i brevet.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS