Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Fikk 16,8 millioner kroner i tilskudd under streiken

Mens en rekke barnehager måtte stenges på grunn av streik, fortsatte kommunen å betale tilskudd til barnehagekjeden Akasia. Nå er saken sendt til Utdanningsdirektoratet for vurdering.

Publisert Sist oppdatert

13 av 20 Akasia-barnehager ble stengt i løpet av den en måned lange streiken. De sju øvrige hadde begrenset åpningstid og pedagogisk tilbud.

Likevel har Akasia mottatt 16,8 millioner kroner i tilskudd fra Bergen kommune for drift av sine 18 barnehager i Bergen i perioden streiken pågikk, skriver Bergens Tidende.

Avisa skriver at Akasia også fikk tilskudd for én barnehage i Kvinnherad kommune og én barnehage i Stavanger kommune.

– Det oppleves veldig urimelig at Akasia faktisk kan tjene penger på denne streiken, forteller Vegar Flå til Bergens Tidende. Han er pappa til to barn som går i en av barnehagene som ble stengt på streikens første dag. Selv har han tapt penger på at barna ikke har hatt noen barnehage å gå til.

Ifølge barnehagebyråd Pål Hafstad Thorsen (Ap) er regelverket rundt tilskudd og streik i private barnehager noe uklart.

I bystyret har han forklart at Bergen kommune har sendt spørsmål om dette til Fylkesmannen i Hordaland. Spørsmålet er sendt videre til Utdanningsdirektoratet for en nærmere juridisk vurdering.

Administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen sier til Bergens Tidende at det er for tidlig å si om Akasia har gått i pluss som følge av streiken. Han forklarer at selskapet har mange faste utgifter som løper uavhengig av om barnehagene holder åpent eller ikke.

 

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS