DEBATT

Jeg drømmer om en barnehage. Den vi fikk smake på i tiden med «koronabarnehagen»,skriver artikkelforfatteren.
Jeg drømmer om en barnehage. Den vi fikk smake på i tiden med «koronabarnehagen»,skriver artikkelforfatteren.

«Å investere i en god barndom vil aldri være dårlig økonomi»

«Vær så snill, kjære politikere! Åpne opp øyene, våg å se det vi som jobber i barnehagen allerede ser,» skriver Karoline Thaddeus.

Publisert

Drømmebarnehagen... Jeg drømmer om en barnehage. Den vi fikk smake på i tiden med «koronabarnehagen». Med smake på mener jeg en ørliten smakebit på verden som den en dag kan bli.

Forhåpentligvis mens du fortsatt er i barndommen din.

Jeg drømmer om en barnehage som har mulighet til å dele inn i små overkommelige grupper, hele dagen, som du kan utfolde deg i leken sammen med. Fordi det er til ditt beste, ikke fordi vi må på grunn av et virus.

En barnehage som kan endre på gruppene om vi ser at du trenger andre utfordringer, uten å måtte tenke på smittevernet først. Deg først, alltid.

Den barnehagen hvor personalet er de samme når du kommer som når du går hjem.

Den barnehagen som du har kortere eller like lang arbeidsdag som personalet. Slik at du slipper å bli utslitt til du kommer hjem. Fordi en full arbeidsdag er mer en nok tid på jobb for de som er voksne, men enda er det noen som tenker at det samme ikke gjelder for barn. Fordi du slapp å kjempe om oppmerksomheten. Fordi personalet hadde tid til å leke sammen med deg og dine venner. Ikke liksom-leke, men faktisk leke, på ekte leke. Fordi en forutsigbar hverdag gir deg trygghet som ikke kan måles i penger. Den kan du bare øse av inni deg selv. For at du skal få tro på at akkurat du er god nok som du er.

Arbeidsdager som gir energi

Jeg drømmer om den barnehagen som gir deg muligheten til å leke sammen med gode venner, og gir deg erfaringer som du kan bruke til å stå stødig i deg selv. I dag og i morgen.

Den barnehagen hvor personalet har arbeidsdager som gir dem energi til å være med deg å videreutvikle den leken som dere begynte på i går.

Den barnehagen hvor personalet får muligheten til å ha veiledning, møter, plantid og pause, uten at det er du som betaler prisen i færre tilgjengelige ansatte. For at personalet skal kunne videreutvikle seg selv, slik at de blir bedre på å være sammen med deg. Å forstå dine behov, og å reflektere over deres praksis.

Kjære politikere, åpne opp øynene!

For å kunne realisere denne drømmen trengs ikke mye.

Det eneste som trengs er politikere som evner å se hva barnehagen betyr for barndommen. Én ting de kan vite om de vil, er at å investere i en god barndom vil aldri være dårlig økonomi.

Vær så snill, kjære politikere! Åpne opp øyene, våg å se det vi som jobber i barnehagen allerede ser. Alt vi ønsker er å være der for barna våre, sånn på ekte sammen med dem.

Powered by Labrador CMS