Vil endre selskapsstruktur etter tilsynsrapport

Lederen av Bergen kirkelige fellesråd, som forvalter eierskapet av Akasia-konsernet, vil endre oppbyggingen av selskapet, skriver NRK.

I forrige uke ble det kjent at Bergen kommune krever 28 millioner kroner tilbakebetalt fra barnehagekjeden Akasia etter et omfattende økonomisk tilsyn.

Kommunen mener at den kirkeeide barnehagekjeden har hatt lavere bemanning enn de har fått tilskudd for, og at tre av barnehagene har betalt kunstig høy husleie til eget konsern.

– Jeg vil ta et initiativ overfor generalforsamlingen og anbefale at vi endrer barnehageselskapet fra å være et kommersielt selskap til å bli en ideell virksomhet, sier leder Lars Kristian Stendahl Gjervik til NRK.

Han sier at dette er for å tydeliggjøre kirkens intensjon med å eie barnehager.

– Det er ikke profitt som er drivkraften, men å bidra i samfunnet med gode barnehager, for å bidra til gode oppvekstvilkår i de ulike lokalsamfunn, sier han til NRK, og opplyser at det aldri er tatt ut noe utbytte fra barnehagene.

Det er generalforsamlingen, som består av representanter fra de ulike menighetene, som vedtar eiermelding for selskapet og gir styringssignal til Akasia-styret. Det er planlagt en ekstraordinær generalforsamling 18. september. Der vil Gjervik legge frem saken om strukturendring, skriver NRK.

Akasia driver 18 barnehager i Bergen. Kjeden har fått frist til slutten av august til å svare på rapporten fra kommunen.

Powered by Labrador CMS