Dekan Egil Solli ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.
Dekan Egil Solli ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.

– Vårt oppdrag er å dekke behovet for kvalifiserte barnehagelærere ute i hele regionen

Det blir opptak til barnehagelærerutdanningen i Vesterålen høsten 2021, opplyser Nord universitet.

Publisert Sist oppdatert

Universitetet har i flere år hatt barnehagelærerutdanning i Vesterålen. Det har vært opptak ved utdanningen annethvert år.

I utgangspunktet la man denne gangen opp til å vente i to år med opptak i Vesterålen. Dette førte til protester.

Dekan Egil Solli ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag setter pris på den tydelige tilbakemeldingen fra lokalsamfunnet og regionen om betydningen av å tilby barnehagelærerutdanning.

– Vårt oppdrag er å dekke behovet for kvalifiserte barnehagelærere ut i hele regionen. Høsten 2021 tilbyr vi barnehagelærerutdanning i Levanger, Mo i Rana, Bodø og nå også i Vesterålen. Det er viktig for oss å legge opp til en desentralisert struktur, sier Solli i en pressemelding.

– Barnehager og skoler er hjørnesteinsbedrifter både på store og små steder. Vi er knakende fornøyd med å tilby ei utdanning i Vesterålen som arbeidsgiverne er så tydelige på at trengs.

– Stort behov for barnehagelærere

Nyheten blir godt mottatt av oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen i Hadsel kommune i Vesterålen.

– Etter innføringen av bemanningsnorm og skjerpet pedagognorm er det et stort behov for flere barnehagelærere. Barnehagene ønsker studenter velkommen i praksis, og som region kan vi tilby trygge og gode arbeidsplasser etter endt utdanning, sier Pedersen i pressemeldingen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Ann Gøril Hugaas, leder for barnehagelærerutdanningen ved Fakultetet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.</span>
Ann Gøril Hugaas, leder for barnehagelærerutdanningen ved Fakultetet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.

Deltidsutdanning

Barnehagelærerutdanningen i Vesterålen er en deltidsutdanning som går over fire år. Den er nett- og samlingsbasert. Hvert semester er det tre samlinger i Stokmarknes. Under samlingene får studentene undervisning og veiledning og de løser oppgaver sammen. Mellom samlingene er det undervisning på nett, opplyser universitetet.

– Dette er ei fleksibel utdanning som gjør det mulig å jobbe ved siden av, sier Ann Gøril Hugaas.

Hun er leder for barnehagelærerutdanningen ved Fakultetet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

– Vi ser at de nett- og samlingsbaserte studiene er ettertraktet. Mange ønsker å jobbe samtidig som de tar utdanning, sier Hugaas.

Powered by Labrador CMS