Florida forbyr undervisning om seksuell legning og kjønnsidentitet fra barnehage til og med 3. klasse

Mandag signerte Florida-guvernør Ron DeSantis «Parental Rights in Education Bill», også kalt «Don’t Say Gay»-loven.

Publisert Sist oppdatert

Det melder NTB.

Loven forbyr undervisning om seksuell legning og kjønnsidentitet i barnehage og til og med 3. klasse.

– Vi vil sørge for at foreldre kan sende barna sine til skolen for å få en utdannelse, ikke en indoktrinering, sa Florida-guvernøren før han signerte lovforslaget, ifølge NTB.

Loven sier at: «Klasseromsundervisning av skoleansatte eller tredjeparter om seksuell orientering eller kjønnsidentitet kan ikke foregå fra barnehage til tredje klasse eller på et vis som ikke er alderspassende eller utviklingspassende for studenter i samsvar med statens standarder».

Både delstaten og guvernør Ron DeSantis har blitt sterkt kritisert for lovforslaget som nå er signert. Kritikere av loven peker blant annet på at den skaper et skadelig miljø, der det ikke er rom for å prate om seksuell orientering, skriver Framtida.no.

LHBT-aktivister, demokrater og Det hvite hus er blant dem som har fordømt loven.

USAs president Joe Biden kom mandag med følgende beskjed på Twitter:

«Hver elev fortjener å føle seg trygg og velkommen i klasserommet. Våre LHBTQI+ ungdommer fortjener å bli bekreftet og akseptert akkurat som de er. Min administrasjon vil fortsette å kjempe for verdighet og muligheter for hver student og familie - i Florida og rundt om i landet.»

DeSantis og flere republikanere mener på sin side at tiltaket er rimelig og at foreldre, ikke lærere, bør ta opp temaer om seksuell legning og kjønnsidentitet med barna sine, skriver NTB.

Powered by Labrador CMS