UP hadde kontroll ved barnehage - fant barn i bagasjerom

Tirsdag morgen holdt Utrykningspolitiet kontroll ved en barnehage i Sauherad - og fikk seg en overraskelse, skriver avisen Telen (krever innlogging)..

20 biler ble kontrollert på stedet og politiet endte med å skrive fire forenklede forelegg til førere på grunn av manglende sikring av barn i bilen.

- Ett av disse barna ble funnet usikret i bagasjerommet på bilen. Begrunnelsen til mor var at barnets klær var så møkkete. Det skal også sies at bilen kun hadde kjørt en liten strekning i lav hastighet, men det er fortsatt ulovlig. Det ble vurdert førerkortbeslag, men etter en totalvurdering fant jurist at forenklet forelegg og en kraftig advarsel fra politiet på stedet var tilstrekkelig. Hadde vi funnet noe tilsvarende på en vei med høyere fart, hadde det ikke vært tvil, sier oppdragsleder ved operasjonssentralen til Politiet Sør-Øst, Ole Kamben, til Telen.

Førerne som ikke hadde sikret barna sine godt nok i bilen, må betale 2300 kroner og tåle to prikker i sertifikatet. I tillegg ble det på stedet gitt et gebyr for manglende bruk av bilbelte.

Powered by Labrador CMS