Barnas musikkteater fikk millionbeløp til forestillinger

Sparebankstiftelsen SR-Bank har gitt én million kroner til Barnas Musikkteater. Pengene vil gi samtlige barnehager i Kristiansand konserter og akrobatikkforestillinger.

Publisert

 – Dette er en fantastisk gave til byen. Praktisk sett går den til Barnas Musikkteater, men reelt sett går den til alle barn i Kristiansands barnehager, sier Sonia Loinsworth, leder og kunstner i Barnas Musikkteater i en pressemelding.

 Gaven ble overrakt etter en forestilling på Eplehagen barnehage på tirsdag.

Barnas musikkteater spiller 500 forestillinger i løpet av et år, for 30.000 barnehagebarn i hele Norge. Musikkteateret tilbyr konserter og forestillinger innen akrobatikk, sjonglering og nysirkus. Barnehagene tilbys også e-læringsprogram for personalet i arbeid med Sang og musikk i barnehagen. 

Barnehagene har en stram økonomi, og det er langt fra alle som har råd til å kjøpe inn forestillinger. Det offentlige kulturtilbudet til barnehagene kommer sjelden og tilbys kun til noen barnehager. Det finnes tilbud på kunstinstitusjonene i sentrum, men det å reise langt med store barnegrupper er altfor krevende for både store og små. De fleste av barnehagene bruker derfor ikke tilbudene i byen, mens de som bruker dem tar med små grupper barn ad gangen. Dette er derfor en svært kjærkommen gave til barnehagene i Kristiansand, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS