5-åring alvorlig skadd etter fall i barnehagen

En gutt ligger på Haukeland universitetssykehus i Bergen etter at han falt fra et lekeskip i barnehagen tirsdag ettermiddag.

Publisert

– Vi fikk melding om at hendelsen i går klokken 18.52, forteller lensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordland lensmannsdistrikt til BA onsdag morgen.

Foreldrene skal ifølge politiet ha sagt at det etter forholdene står bra til med gutten, men at han behandles for skader i en nyre etter et forkjært fall.

Tirsdag ettermiddag

Ulykken skal ha skjedd utendørs i barnehagen, som ligger i Meland kommune, rundt klokka 15.00 tirsdag. 

I en pressemelding fra Haukeland Universitetssykehus oppdatert klokka 10.00 onsdag heter det at gutten er alvorlig skadd.

Falt fra "sjørøverskip"

Lensmann Kjell Idar Vangberg sier til barnehage.no at politiet er på ulykkesstedet onsdag.

- De er ute der nå, så foreløpig vet vi ikke så veldig mye. Men det gutten har fortalt til foreldrene var at han var ute og lekte i et «sjørøverskip» i barnehagen. Han skal ha klatret opp på roret og delvis stått oppå det. Så skal han ha falt ned og landet forkjært slik at han har fått et slag i siden, sier Kjell Idar Vangberg til barnehage.no onsdag klokka 13.00.

Ingen mistanke

Det skal ikke ha vært noe spesielt høyt fall. Politiet har foreløpig ingen mistanke om uaktsomhet fra barnehagens side eller at det skal være noe feil med innretningen som gutten klatret opp i.

- Uhell kan skje om et barn løper inne i stua og treffer bordkanten uheldig. Vi har ingen mistanke om at dette er noe annet enn et hendelig uhell. Men vi har opprettet en undersøkelsessak for å sjekke om det er kan ligge noen andre omstendigheter bak hendelsen, sier lensmannen.

  • Barnehage.no har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder for den aktuelle barnehagen, men vedkommende er onsdag opptatt.
Powered by Labrador CMS