Det innføres nå sovevakter i barnehagen i Bergen der en ett år gammel gutt ble kritisk skadet torsdag.
Det innføres nå sovevakter i barnehagen i Bergen der en ett år gammel gutt ble kritisk skadet torsdag.

Barnehage innfører sovevakter etter ulykke

Fredag var Akasia barnehage i Bergen stengt etter ulykken torsdag, der en ett år gammel gutt ble kritisk skadet. I dag åpner barnehagen igjen, nå med sovevakter.

Publisert

Gutten som ble skadd etter å ha falt ut av barnevognen og ble hengende fast i en stropp, er fremdeles kritisk skadd. Ifølge NRK er tilstanden livstruende.

Søndag var et sted mellom 50 og 60 foreldre til stede på et foreldremøte i barnehagen, skriver Bergens Tidende

– Det var viktig for oss å samle foreldrene for å beklage på det sterkeste det som har skjedd, og gi en trygghet til dem som er blitt urolige. Vi ønsket også å snakke om hvordan vi kan følge opp barna, sier administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen i Akasia til avisen, og forteller videre at også ledelsen i barnehagekjeden er sterkt preget etter ulykken. 

Innfører sovevakter

I går meldte NRK at barnehagen innfører sovevakter for å holde kontinuerlig tilsyn med sovende barn for å unngå lignende ulykker. 

Den ett år gamle gutten lå i en vogn inne i barnehagen da ulykken skjedde, og det er ikke kjent hvor lang tid det tok før han ble funnet av personalet. Akasias rutiner sier at barn som sover skal ha tilsyn - uten at det er nedfelte regler for hvor hyppig ansatte skal se til barna.

Til NRK sier Fredriksen at barnehagen hadde normal bemanning og at de ansatte fulgte rutinene da ulykken skjedde. Nå innføres sovevakter i den aktuelle barnehagen med umiddelbar virkning. 

– Dette skjedde i en sovesituasjon, og derfor har vi både her og i de andre barnehagene våre gått inn og sett på rutinene rundt soving. I denne barnehagen har man nå bestemt seg for at man skal ha fast tilsyn med barna – en som er til stede hele tiden der barn sover, sier Fredriksen, og legger til:

– Det er det viktig for oss å få frem til foreldrene for å gi trygghet.

Han sier også at det kan bli gjort endringer i Akasias fellesrutiner etter ulykken, slik at det ikke lenger vil falle på enkeltansatte å vurdere når og hvor ofte barn som sover trenger tilsyn.

Følger opp de ansatte

Akasia eier og driver 20 barnehager i Bergen med rundt 380 ansatte og 1500 barnehageplasser. Etter hendelsen valgte Akasia-ledelsen å hente inn ekstra bemanning i form av styrere fra andre barnehager som kan bistå dersom noen av de ansatte har behov for en «time-out», noe de vil gjøre også videre denne uken, ifølge Bergens Tidende.

Personalet har også drøftet hva de skal gjøre dersom noen av barna ønsker å prate om ulykken.

– Det er viktig – for eksempel hvis noen barn har snakket om dette med foreldrene hjemme, sier Fredriksen til avisen. 

Politiet har opprettet undersøkelsessak, og avhørt ansatte og ledelse i barnehagen. De har også beslaglagt barnevognen, og fortsetter undersøkelsene i dag, skriver NRK.

Powered by Labrador CMS