– Det er jo en helt forferdelig beskjed å få som leder av en barnehage. Det er det verste som kan skje, sier virksomhetsleder i Slingrebekken barnehage, Gry Henriksen.
– Det er jo en helt forferdelig beskjed å få som leder av en barnehage. Det er det verste som kan skje, sier virksomhetsleder i Slingrebekken barnehage, Gry Henriksen.

Ulykke i barnehage: – Alle fikk seg en støkk

I likhet med svært mange av landets barnehager, har Slingrebekken barnehage i Asker et system for henting der de rygger inn, slik at det blir mer oversiktlig å kjøre ut igjen. Men i går skjedde det som ikke skal skje: Et barn ble påkjørt.

Publisert

– Heldigvis gikk det bra. Det er jo en helt forferdelig beskjed å få som leder av en barnehage. Det er det verste som kan skje, forteller virksomhetsleder i Slingrebekken barnehage, Gry Henriksen.

Det var i går ettermiddag hun fikk telefonen: En to år gammel gutt ble påkjørt av en annen forelder i barnehagen. Da hun kom tilbake på jobb, ble hun møtt av ambulanse og politibil. 

Hendelsen ble først omtalt i Drammens Tidende

– Det viste seg at gutten hadde blitt rygget på av en forelder som kom og skulle hente. Han ble sendt til legevakten for en sjekk, men det viste seg at det gikk bra. Han slapp med skrekken, heldigvis. 

Til Drammens Tidende forteller politiet at barnet hadde smerter i en fot og ble sendt til legevakta. Senere opplyste politiet at barnet, som er to år gammelt, kun har fått lettere skader.

Første gang

Virksomhetslederen har jobbet i barnehagen siden 2009, og det er første gangen hun opplever at det skjer en påkjørsel. 

– Vi har en rutine der foreldrene rygger inn når de henter og leverer. Det er en rutine som har fungert veldig bra, og vi tenker at det er den tryggeste måten å gjøre det på der det ferdes både barn og biler. 

– Kommer dere til å vurdere rutinene på nytt etter at dette skjedde? 

–  Man gjør seg jo noen ekstra refleksjoner når det skjer noe som dette, selv om man alltid vil vurdere hvordan man kan gjøre enhver situasjon så trygg som mulig. Men i etterkant tenker vi at dette var en veldig uheldig ulykke. Det skjedde i lav fart, og var rett og slett et hendelig uhell. Rutinene er også utarbeidet i samråd med FAU, sier Henriksen, og fortsetter: 

– VI tror fremdeles at man har bedre oversikt når man rygger inn, og kjører ut igjen. Noen ganger skjer ulykker uten at noen kan klandres for det. Men vi skal selvsagt gjennomgå rutinene og se på det som skjedde. Alle fikk seg en støkk og en liten oppvekker; man skal være veldig obs og følge med - ting kan skje veldig fort. 

Skremmende

– Hva med de andre barna; var det mange som fikk det med seg, og hvordan har dere fulgt opp dem i etterkant? 

– Ulykken skjedde seint på dagen, så det var ikke så mange barn igjen i barnehagen. Men vi har snakket med dem som var der, og de som ble hentet mens ambulansen og politiet var til stede. Å være vitne til en slik hendelse kan virke skremmende, og vi følger opp disse barna spesielt. Men ut over det har ikke dette vært noe tema blant barna i dag. 

Powered by Labrador CMS