Treåring glemt av barnehagen på tur - ble funnet gråtende hjemme

Da barnehagen var på tur, ble en tre år gammel gutt etterlatt alene. Han kom til stengt barnehageport og bestemte seg for å finne veien hjem. Nå blir tellerutiner tema for barnehagelederne i Tønsberg kommune.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Tønsbergs Blad, som omtaler saken i dag (krever abonnement). Det er moren til gutten, Nikita Sandberg Coles, som forteller om den dramatiske episoden til avisen:

Da barnehagen var ute for å leke, vendte de tilbake uten den tre år gamle gutten. Og ingen registrerte at han manglet. Derimot fikk pappaen en telefon fra en nabo som hadde funnet gutten gråtende utenfor huset hjemme.

– Han var kjempelei seg, redd og gråt. Og han fortalte naboen at «de glemte meg», forteller hun.

Coles sto på parkeringsplassen på vei inn for å hente treåringen, da pappaen til gutten ringte og fortalte at en nabo hadde funnet sønnen gråtende utenfor døra hjemme.

– Han kunne veien hjem, og det var jo bare flaks. Og på veien måtte han gå over en stor parkeringsplass der det er mye trafikk på den tiden av dagen. I tillegg har han gått forbi mange oppkjørsler. En liten gutt kledd i svart bukse og blå jakke. Det var flaks at det var naboen som fant ham, at han ikke traff på noen andre, sier mammaen, som fikk seg en ordentlig støkk da hun skjønte at gutten var blitt overlatt til seg selv.

Coles peker på for lav bemanning som årsak til hendelsen. Barnehagen har lagt seg flat i etterkant - og har også innført nye rutiner.

Virksomhetsleder Bjørn Erik Hammer i Tønsberg kommune sier til Tønsbergs blad at han er godt kjent med hendelsen, og peker på svikt i rutinene.

– Man skal alltid telle barn for å passe på å få med seg alle fra et sted til et annet, sier Hammer.

Han forteller at de nå har innført en skjerping av tellerutinene. Denne uken samler han også alle styrerne for de kommunale barnehagene i Tønsberg og da er tellerutinene tema.

På spørsmål om for lav bemanning er årsak til hendelsen, svarer han:

– Vi følger minstenormen i barnehagene med seks barn over tre år per voksen og tre barn under tre år per voksen. Men åpningstiden til barnehagen er på ni timer og et kvarter. Arbeidstiden til de ansatte er åtte timer, så vi har et vaktsystem der det er flest voksne på mellomvakta. På tidligvakta og seinvakta er det færre voksne, men også færre barn, forklarer Hammer, og forteller også at kommunen de neste 14 dagene skal kartlegge når barna kommer og når de blir hentet - slik at de kan fordele ressursene bedre.

Powered by Labrador CMS