Det kan bli streik i Oslo hvis partene ikke kommer til enighet.
Det kan bli streik i Oslo hvis partene ikke kommer til enighet.

Mekling i Oslo – flere barnehager kan bli rammet av streik

25. og 26 mai skal det mekles mellom Oslo kommune og fagforeningene. Blir det ikke enighet vil flere barnehager rammes av streik.

Publisert Sist oppdatert

Unio har varslet at de vil ta ut totalt 647 personer i streik hvis partene i Oslo-oppgjøret ikke kommer til enighet. Av dem er det 59 barnehageansatte.

– Vi går til mekling med ønske om å oppnå enighet, og på den måten unngå konflikt. Men: Avstanden fra partene var stor under forhandlingene. Oslo kommunes tilbud ville betydd en reallønnsnedgang for våre medlemmer, noe som ikke er akseptabelt. Det må komme noe helt annet på bordet om dette skal komme i havn, sier forhandlingsleder for Unio Oslo kommune, Aina Skjefstad Andersen til egne nettsider.

Følgende barnehager vil rammes av Unios streikeuttak:

Dalskroken barnehage, Frantsebråten barnehage, Grindbakken barnehage, Hamborg barnehage, Helenes barnehage, Hov - meklenborg barnehage, Huseby barnehage, Jarbakken barnehage, Landingsveien barnehage, Liabakken barnehage, Orebakken barnehage

Du kan se hele streikeuttaket til Unio her (ekstern lenke).

Også YS kommune varsler plassfratredelse for sine medlemmer. I første omgang for 53 stykker. Ifølge YS er disse tilknyttet Utdanningsetaten, Bymiljøetaten og Bystyrets sekretariat.

Fagforbundet i Oslo har varslet Oslo kommune om at de vil ta ut rundt 1200 medlemmer i streik ved eventuelt brudd.

- Ansatte i barnehager, skoler, aktivitetsskoler og bydelsadministraasjon i Norde Aker og Vestre Aker tas ut i streik. Det samme vil en rekke medlemmer i de kommunale byggforetakene og de fleste andre etater, sier Anna Elisabeth Uran som er 2. nestleder i Fagforbundet Oslo.

Nøyaktig hvilke barnehager som rammes av Fagforbundets streikeuttak, har barnehage.no på nåværende tidspunkt ikke oversikt over.

Oslo kommune er eget tariffområde, og forhandles uavhengig av KS-oppgjøret. Også i KS-oppgjøret er det brudd, men her er et eventuelt streikeuttak ikke offentliggjort.

Meklingsfrist for kommuneoppgjøret, både i Oslo og for øvrige kommuner, er satt til 26 mai klokken 24.00

Powered by Labrador CMS