DEBATT

– Jeg skal love dere av hele mitt hjerte at vi er klar til kamp! Både eiere, ansatte og foreldre, skriver Lise Lauvik i Langøy friluftsbarnehage i dette debattinnlegget.
– Jeg skal love dere av hele mitt hjerte at vi er klar til kamp! Både eiere, ansatte og foreldre, skriver Lise Lauvik i Langøy friluftsbarnehage i dette debattinnlegget.

«GOD SOMMER» til alle oss idioter som trodde det var en god ide å bygge barnehager

Vi har ikke før fått svelget kaken da vi feiret at vi «overlevde» forrige forslag til kutt, før neste forslag kommer. Å drive privat barnehage i dette Molbolandet er risikosport, ikke bare for oss som driver barnehager, men også de ansatte. Til alt overmål vil storbergetutvalget nå sende foreldrene og 140 000 barn ut i den samme usikkerheten.

Publisert
  • Dette er et innsendt bidrag, og gir uttrykk for skribentens meninger og holdninger. Vil du delta i debatten? Send gjerne inn innlegg hit.

Til representantene i flertalls-forslaget til storbergetutvalget vil jeg bare si: SKAM DERE! Dere påstår det har vært liten risiko å bygge/drive private barnehager.

Korrigering:
En av tre går med underskudd. Vi er veldig mange utbyggere som har satset gård og grunn og tatt opp private lån og så vidt klart å holde hodet over vannet i både 15 og 20 år!

Storbergetutvalget gjør et dårlig forsøk i å pakke inn oppskriften på nedleggelse av private barnehager i Norge, en trenger ikke være rakettforsker for å gjennomskue det. Dere vil gi all makt til kommunene. I tillegg til å få makt over barnehagene, vil kommunene også få makt over foreldrene og barna.

De skal få mandat til å avvikle private barnehager som foreldrene vil ha, og isteden plassere barna der kommunen mener de bør ha plass! Hvis noen barnehager har fullt, mener dere at kommunene bør kunne «fordele» barn til barnehager med ledige plasser. Altså tar dere fra foreldrene og barna valgfriheten og mangfoldet. Kommunene skal til og med få gi ulike tilskudd til ulike barnehager. Hele den private sektoren er i sjokk! Vi har vært med på mye, men dette tar den berømte kaka.

Klar til kamp

Jeg skal love dere av hele mitt hjerte at vi er klar til kamp! Både eiere, ansatte og foreldre!

Vi skal informere foreldre-Norge om hva dere holder på med, og hvilke konsekvenser disse forslagene vil føre til for barna og foreldrene. Dere vil nedprioritere driftstilskuddene til private barnehager, altså mener dere at barn i private barnehager er mindre verdt enn barn i kommunale barnehager. Dere fjerner den sunne konkurransen som er med på å heve kvaliteten.

Dere er også klar på at hvis vi selger, skal kommunene få forkjøpsrett. Tror dere virkelig vi er så dumme at vi går med på det? Vi bygget ikke barnehager under slike forutsetninger, og jeg nekter å tro at dere rent juridisk kan endre spillereglene underveis. Og hva med oss som ikke vil selge fordi vi har bygget barnehagen på vårt eget gårdsbruk? Da er faktisk eneste alternativ å avvikle innen 1. Januar 2023, den datoen skal markeres med rødt på kalenderen!

River bygningene

Jeg eier 100 prosent av aksjene, og med et pennestrøk kan kommunen overta eierskapet? Hvorfor betaler jeg formuesskatt hvis det ikke er mitt?

INGEN, og da mener jeg INGEN vil drive barnehage på disse premissene. Vi fratas muligheten til å avvikle, da må vi betale «tilbake» midler vi har opparbeidet oss. For mitt vedkommende vil det si at jeg for det første blir arbeidsledig, for det andre må jeg låne flere millioner i banken for å betale kommunen pengene dere mener jeg skylder. Ingen bank ville lånt meg pengene, og kommunen vil da med loven i hånd stjele bygningene mine, med deres velsignelse. Hva med de som har leid lokaler? Hvordan skal kommunen få «kloa» i de pengene?

Dette er det nærmeste vi kommer lovlig og institusjonalisert oklokrati, som betyr pøbelvelde, der avgjørelsene er tatt på grunnlag av følelser og fordommer fremfor fornuft. Et slikt amatørstyre gjør noe med menneskene de skal styre.

Havner jeg i en slik situasjon, så river jeg bygningene mens jeg fremdeles eier de, slik at det er ingen verdi igjen. Et slikt styresett er med på å skape slike ekstreme handlinger!

Powered by Labrador CMS