Snøkaos på Sør- og Østlandet får konsekvenser.

Snøkaos: Stenger barnehagene

Publisert Sist oppdatert

Gjennom nyttårshelgen har det snødd konstant på store deler av Sør- og Østlandet. Det har ført til trafikkulykker, store forsinkelser for tog, buss og fly, og glatte veier. Arendal stenger skolene, men holder de kommunale barnehagene åpne. Det samme gjelder Tvedestrand.

Ifølge VG stenger både skoler og barnehager i Risør onsdag, det samme gjør de i Lillesand. 

– Som følge av det pågående snøkaoset som rammer Agder har kriseledelsen i kommunen besluttet å stenge skoler og barnehager onsdag.

Det skriver ordfører Einar Holmer-Hoven i en melding til Lillesands-Posten tirsdag, skriver avisen (krever abonnement). 

I Grimstad ble det onsdag morgen besluttet å holde samtlige kommunale barnehager stengt, og private barnehager ble oppfordret til å gjøre det samme, ifølge Grimstad Adressetidende (krever abonnement).

Flere kommuner har satt krisestab, blant annet Larvik. 

I forbindelse med oppstart i skoler og barnehager onsdag og torsdag oppfordrer ordfører Birgitte Gulla Løken foreldre til å være ekstra oppmerksomme ved avsetting og henting.

– Det ligger mye snø som kan gå utover sikt og trafikksikkerhet, og foreldre må være ekstra oppmerksomme. Det vil være forsterket tilsyn ved skolene og barnehagene også, men vi går likevel ut med en oppfordring til de foresatte, sier hun til Østlandsposten.

I Kristiansand planla kommunen for å holde skoler og barnehager åpne onsdag.

– Vi har 100 mennesker ute som brøyter og arbeider for å løse skoletjenesten i morgen, sier fungerende beredskapssjef i Kristiansand, Rolv Løvåsen til VG.

Men med et oransje farevarsel fare overhengende, kan han ikke gi noen garantier.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende, sier han.

Powered by Labrador CMS