«Nina» stenger barnehager på Vestlandet

Flere barnehager er uten strøm som følge av stormen som raser på Vestlandet, og må dermed holde stengt.

Publisert Sist oppdatert

Barna i Våganeset barnehage i Øvre Eiker utenfor Bergen evakueres grunnet de løse takplatene på helsesenteret som ligger like ved.

 – De fraktes til et tryggere bygg, sier politiets operasjonsleder Frode Kolltveit til NRK Hordaland.

Lindås kommune har iverksatt kriseberedskap, etter ekstremværet «Nina» sine herjinger det siste døgnet. Blant annet er Hundvin Naturbarnehage Ast i Lindås stengt og Leknes FUS barnehage stengte dørene rundt klokka ti i dag fordi de mangler strøm. Rundt 6000 personer i kommunen er nå uten strøm.

Det skriver Bergens Tidende.

Også Langøy friluftsbarnehage på Langøy i Fjell kommune er stengt.

Meland kommune melder om at alle skoler og kommunale barnehager holder åpent som normalt. Når det gjelder de private barnehagene, bes foreldre ta kontakt selv for å få informasjon. I Radøy er alle skoler og barnehager åpent som vanlig.

I overkant av 168.000 personer har så langt vært berørt av kortere eller lengre strømstans i forbindelse med «Nina». Spesielt Hordaland og Rogaland og Vest-Agder har så langt vært sterkt berørt av stormsystemet.

Berørte nettselskap har etablert kriseledelse for å få oversikt over situasjon og kunne gjenopprette normal forsyning så raskt som mulig. Alle selskap er nå ute for å rette feil.

Powered by Labrador CMS