Pappa dømt for vold etter at barnehagen slo alarm

En tobarnsfar fra Nordland er dømt til 45 dager fengsel og må i tillegg betale sine to sønner 10.000 kroner hver i oppreisning etter flere tilfeller av bruk av vold.

Publisert Sist oppdatert

Volden har ifølge en dom i Alstahaug tingrett skjedd over en periode på ett år etter at barnas foreldre gikk gjennom et samlivsbrudd.

Retten finner det bevist at mannen har slått en sønn i barnehagealder flere ganger og en sønn i barneskolealder minst én gang.

Ped-leder varslet barnevernet

Saken ble kjent for politiet etter at en pedagogisk leder i barnehagen der den yngste av guttene gikk, i mai 2016 sendte bekymringsmelding til barnevernstjenesten.

Innholdet i bekymringsmeldingen medførte at barnevernstjenesten anmodet politiet om etterforskning av pappaen. Det ble gjennomført til rettelagte avhør av guttene i juli samme år. De var da henholdsvis fire og et halvt og åtte og et halvt år.

Retten trodde på barna

Da saken var oppe i retten i desember, erkjente tiltalte, som er i 30-årene, ikke straffskyld.

I tilrettelagte avhør har ett av barna forklart at «pappa er slem» og at «pappa slår meg i bakhodet», og forklaringene fra sønnene var i følge retten sammenfallende og konsekvente, skriver Helgelendingen som omtalte saken først.

Retten konkluderer med at slagene pappaen har utført mot de to guttene ikke er av en slik art at de rammes av straffelovens bestemmelser om familievold. Derimot dømmes han for legemsfornærmelse/kroppskrenkelse.

Powered by Labrador CMS