To barn forsvant fra barnehagens uteområde.
To barn forsvant fra barnehagens uteområde.

Barna forsvant fra barnehagen - var borte i 50 minutter

Kommunen omtaler hendelsen som alvorlig.

Publisert

Barnehagemyndigheten i Rana kommune har bedt om en full redegjørelse etter at to barn forsvant fra en barnehage midt i september, ifølge Rana No (krever abonnement.)

Ifølge barnehagens redegjørelse hadde avdelingen i friluftsbarnehagen tilhold utendørs denne dagen, på en av barnehagens faste områder.

«Det er da 16 barn til stede som leker som normalt i smågrupper på tunet på Tømmerhåjen. Som en del av sikkerhetsrutinene til barnehagen skulle disse etter planen deles inn i tre grupper, men dette ble man tvunget til å vente med som følge av at en ansatt er uteblitt fra avtalt oppmøte. Derfor er det bare to voksne på jobb når det blir oppdaget at barna er borte ved en tellerunde klokken 11.30. En tredje ansatt ankommer som planlagt senere på dagen. Når de to som mangler ikke responderer på et godt innarbeidet «indianerrop» blir det iverksatt full leteaksjon. Klokken 11.54 varsles politiet, og klokken 12.12 kontaktes foreldrene. Sju minutter senere får barnehagen beskjed fra familien til ett av barna om at barna er funnet hjemme hos dem», står det i redegjørelsen, gjengitt av Rana No.

– Vi har gjennomgått hendelsen på personalmøte og planlegger videre tiltak for å forebygge slike alvorlige hendelser. Vi har jo ikke gjerder, vi er en barnehage som har fokus på motorikk og fysisk utfoldelse, men pass og stell av barn per det primære. Dette har vi levd med i 30 år, og det ligger i hele tiden i bakhodet til alle som jobber hos oss. Vi vil i framtida ha barna enda tettere på oss når vi avventer situasjoner med tanke på personellet, uttaler daglig leder i barnehagen til avisen.

Powered by Labrador CMS