Universitetslektor Anna Rigmor Moxnes ved Universitetet i Sørøst-Norge ble kåret til Årets barnehageinspirator da prisen sist ble delt ut i 2019.
Universitetslektor Anna Rigmor Moxnes ved Universitetet i Sørøst-Norge ble kåret til Årets barnehageinspirator da prisen sist ble delt ut i 2019.

Skal kåre landets mest inspirerende foreleser på barnehagelærerutdanningen

– Jeg er sikker på at det er mange forelesere der ute som på tross av pandemien har klart å inspirere studentene sine på en god måte, sier styreleder Eirik Husby i PBL i forbindelse med at prisen «Årets barnehageinspirator» skal deles ut for tiende gang.

Publisert

Husby som også er juryleder peker på at vi har vært igjennom et utfordrende år på grunn av koronapandemien, noe også studentene ved landets barnehagelærerutdanninger har fått merke i form av smitterestriksjoner. Det har blitt mindre fysisk tilstedeværelse på campus og mer digital hjemmeundervisning.

– Det har nok vært utfordrende både for den som skal forelese og for studentene. Men selv om undervisningen har blitt annerledes i mange tilfeller, er også kreativiteten stor for å løse dette på en mest mulig interessant måte og jeg er sikker på at det er mange forelesere der ute som på tross av pandemien har klart å inspirere studentene sine på en god måte, sier han i en pressemelding.

Prisen som deles ut av PBL, skal gå til en foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger – som på en god måte har inspirert og motivert studentene sine på veien mot en yrkeskarriere i barnehage.

Det er studentene ved landets barnehagelærerutdanninger som kan nominere kandidater.

– Jeg oppfordrer alle studenter som har en inspirator på barnehagelærerutdanningen om å nominere sin kandidat. Sist vi kåret Årets barnehageinspirator i 2019 fikk vi inn forslag på 61 kandidater fra hele landet som hver og en har inspirert studentene. Vi vet at det er mange gode kandidater der ute som fortjener heder, ære og oppmerksomhet, sier Husby.

Forrige gang prisen ble delt ut var det universitetslektor Anna Rigmor Moxnes ved Universitetet i Sørøst-Norge som ble kåret til årets barnehageinspirator.

Mer informasjon om hvordan du kan forslå en kandidat finner du her (ekstern lenke).

Om prisen:

Dette er tiende gang PBL skal dele ut prisen «Årets barnehageinspirator». Prisen er på 50.000 kroner og utdelingen skjer under PBLs landsmøte i mai.

Det er studentene ved landets barnehagelærerutdanninger som kan nominere kandidater.

Kandidatene må oppfylle følgende kriterier:

  • Deler av sin fagkunnskap på en inspirerende måte.
  • I betydelig grad har bidratt til at studentene fullfører utdanningen.
  • Gir deg som student lyst til å jobbe med barn i barnehage etter endt utdanning.
  • En som inspirerer studentene til positivt arbeid med faget sitt.
  • En som gir studentene positive opplevelser å se tilbake på fra studietiden.

Tidligere vinnere:

2019 – Anna Rigmor Moxnes, Universitetet i Sørøst-Norge

2017 – Jan Ingar Båtvik, Høgskolen i Østfold

2015 – Marit Granholt, Høgskolen i Oslo og Akershus

2014 – Dag Østvold Tangen, Høgskolen i Hedmark

2013 – Margareth Sandvik, Høgskolen i Oslo og Akershus

2012 – Liv Ingrid Fjellanger, Høgskolen Stord/Haugesund

2011 – Brit Norbrønd, Høgskolen i Oslo

2010 – Ingrid Groseth, Høgskolen i Hedmark

2009 – Sonja Kibsgaard, Dronning Mauds Minne Høgskole

Powered by Labrador CMS