Kunnskapsminister Guri Melby (V).
Kunnskapsminister Guri Melby (V).

Regjeringen vil bruke utdanningsmidler på en mer effektiv måte – setter ned utvalg

Regjeringen vil sette ned et utvalg som skal foreslå ulike modeller for etter- og videreutdanningstilbud for lærere og alle ansatte i barnehage og skole.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en pressemelding fra kunnskapsdepartementet, onsdag morgen.

Utvalget blir utnevnt til høsten, og vil bestå av fageksperter og representanter fra sentrale parter i barnehage- og skolesektoren.

– God og solid kompetanse hos lærere og alle ansatte i barnehagene og skolene er viktig for å gi alle barn og elever et godt tilbud. Derfor vil vi fortsette satsingen på å gi flest mulig et tilbud om etter- og videreutdanning. Skal vi lykkes, må vi sørge for at ressursene blir brukt mest mulig effektivt, og at vi lærer av erfaringer med de satsingene som vi har gjennomført, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i pressemeldingen.

Departementet viser at staten bruker over to milliarder kroner årlig, på etter- og videreutdanning for ansatte i barnehager og skole. En av hovedoppgavene til det nye utvalget skal være å vurdere hvordan ressursene kan brukes på en mest mulig effektiv måte.

Utvalget skal videre vurdere og foreslå ulike modeller for etter- og videreutdanning for alle ansatte i barnehage, grunnskole, videregående opplæring, kulturskole, opplæring særskilt organisert for voksne, og i fag- og yrkesopplæringen i både skole og bedrift. Det skal skje innen høsten 2022.

Powered by Labrador CMS