Anne Lindboe ønsker å bli ordfører i Oslo.

Har sagt ja til å være Høyres ordførerkandidat i Oslo

Nominasjonskomiteen til Oslo Høyre ønsker seg tidligere barneombud og PBL-direktør Anne Lindboe som ordførerkandidat.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Aftenposten.

Lindboe har jobbet mange år som barnelege og var barneombud i seks år før hun i 2018 gikk inn i stillingen som administrerende direktør i PBL (Private Barnehagers Landsforbund) – en stilling hun hadde frem til hun gikk av i januar i år.

Lindboe har ingen partipolitisk erfaring fra før og ble overrasket da hun ble kontaktet med spørsmålet om hun ville stille som ordførerkandidat.

– Det er litt uvanlig, men jeg bestemte meg for at dette måtte være plass til sånne som meg i politikken. Jeg har jobbet med barn og unge, utdanning og helse i mange år, og brenner for det og ønsker å bidra til endring, sier Lindboe til avisa.

Hun tror hennes erfaring fra arbeid med barn og unge vil komme godt med i politikken.

Skal utfordre Johansen om byrådsledervervet

Får nominasjonskomiteen det som de vil blir det Eirik Lae Solberg som skal utfordre sittende byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om makten i neste høsts kommunevalg, skriver Aftenposten.

Har var også Oslo Høyres byrådslederkandidat under valget i 2019.

Solberg har vært statssekretær i flere departementer under Bondevik- og Solberg-regjeringen. Han ble valgt inn i Oslo bystyre i 2007. I perioden 2009-2013 var han leder for finanskomiteen. I 2015 tok han over som leder for Høyres bystyregruppe, men ga seg etter valget fire år senere. I dag er Solberg ansatt som direktør i revisjonsselskapet Deloitte.

Det endelige valget av kandidater skjer på Oslo Høyres nominasjonsmøte i september.

Powered by Labrador CMS