Fremmed mann oppsøkte til stadighet barnehagen og snakket med barna

Nå er han anmeldt.

Publisert

– Det er snakk om en mann som flere ganger har tatt kontakt med barn og ansatte som har oppholdt seg på barnehagens uteområde på en slik måte at de ansatte har reagert. Politiet har tidligere i høst vært i kontakt med mannen for å få slutt på dette, men det har gjentatt seg. Derfor ble forholdet anmeldt, opplyser politioverbetjent Stian Sandal ved Farsund og Lyngdal lensmannsdistrikt til Lister24 (krever abonnement).

Det er Lyngdal kommune ved kommunedirektør Kjell Olav Hæåk som har anmeldt mannen på vegne av barnehagen. Saken er fortsatt under etterforskning.

Mannen, som har status som mistenkt, er nå ilagt et besøksforbud, som han selv skal ha godtatt. I anmeldelsen fremgår det at mannen skal ha gått forbi barnehagen flere ganger i uken, og etter hvert ha begynt å stoppe opp og observere inn på uteområdet hvor barn og ansatte oppholdt seg.

Etter en slik episode 30. august valgte barnehagens ledelse å ta kontakt med politiet, som ba mannen om å holde seg borte fra barnehagen. Mannen holdt seg borte fra barnehagen i flere dager, helt til han 10. september igjen stanset og tok kontakt med barna. Det var i kjølvannet av denne episoden at saken ble politianmeldt.

– Personen opplevdes ubehagelig for barnehagen. Vi anmeldte vedkommende fordi han tok kontakt med barna og snakket med dem på en litt foruroligende måte, og for å være litt føre-var, sier Hæåk til Lister24.

Powered by Labrador CMS